Koostisosad:
1/2 tassi heledat pruuni suhkrut või kookossuhkrut
1 tass naturaalset maapähklivõid (sobib mis tahes konsistentsiga)
2 tl vaniljeekstrakti
1 tass täisteranisujahu
1 tass kaerahelbeid
1 tl söögisoodat
1/4 tl soola
1/2 tassi piima (võid kasutada taimset piima)
3/4 tassi tumeda šokolaadi laaste või tükke (umbes 150 g hakitud tumedat šokolaadi)
Sulata tume šokolaad küpsetatud batoonidele niristamiseks (valikuline)
Valmistamine:
1. Kuumuta ahi 180 °C-ni.
2. Kata küpsetusvorm küpsetuspaberiga.
3. Sega elektrilise mikseriga keskmisel kiirusel pruun suhkur maapähklivõiga umbes 3 minutit. Lisa vanill.
4. Lisa jahu, kaerahelbed, sool ja söögisooda – tainas tuleb väga paks.
5. Lisa aeglaselt ja ühtlaselt piim, samal ajal segades.
6. Lisa šokolaadilaastud, samal ajal kätega segades.
7. Suru tainas ettevalmistatud küpsetusvormi – siin tulevad kasuks märjad käed.
8. Küpseta umbes 15–20 minutit.
9. Lase täielikult jahtuda. Seejärel lõika ruutudeks.
10. Kui jahtunud, nirista peale sulatatud tumedat šokolaadi.
Saagis: 12 tükki
Retsept: heynutritionlady.com
Only registered users can comment.
Register or Login