Maapähklivõi ja kaerahelbebatoonid

    Koostisosad:


    1/2 tassi heledat pruuni suhkrut või kookossuhkrut
    1 tass naturaalset maapähklivõid (sobib mis tahes konsistentsiga)
    2 tl vaniljeekstrakti
    1 tass täisteranisujahu
    1 tass kaerahelbeid
    1 tl söögisoodat
    1/4 tl soola
    1/2 tassi piima (võid kasutada taimset piima)
    3/4 tassi tumeda šokolaadi laaste või tükke (umbes 150 g hakitud tumedat šokolaadi)
    Sulata tume šokolaad küpsetatud batoonidele niristamiseks (valikuline)


    Valmistamine:


    1. Kuumuta ahi 180 °C-ni.
    2. Kata küpsetusvorm küpsetuspaberiga.
    3. Sega elektrilise mikseriga keskmisel kiirusel pruun suhkur maapähklivõiga umbes 3 minutit. Lisa vanill.
    4. Lisa jahu, kaerahelbed, sool ja söögisooda – tainas tuleb väga paks.
    5. Lisa aeglaselt ja ühtlaselt piim, samal ajal segades.
    6. Lisa šokolaadilaastud, samal ajal kätega segades.
    7. Suru tainas ettevalmistatud küpsetusvormi – siin tulevad kasuks märjad käed.
    8. Küpseta umbes 15–20 minutit.

    9. Lase täielikult jahtuda. Seejärel lõika ruutudeks.

    10. Kui jahtunud, nirista peale sulatatud tumedat šokolaadi.


    Saagis: 12 tükki
    Retsept: heynutritionlady.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login