Sojaoa juustuga tofu ,,stir-fry

    Soovitame serveerida riisi, seesamiseemnete ja hakitud rohelise sibulaga.


    Koostisosad:


    Stir-fry:
    1 pakk (400 g) kõva või eriti kõva TOFUt
    2 supilusikatäit maisi- või kartulitärklist
    ½ tl igaüht: soola, suitsupaprikat ja musta pipart
    2 supilusikatäit õli, nt avokaadoõli
    ½ keskmist või suurt brokolit (250 g), lõigatud väikesteks õisikuteks
    1 punane paprika, viilutatud
    3 küüslauguküünt, riivitud/hakitud
    1 supilusikatäis värsket ingverit, riivitud/hakitud

    Kastme jaoks:
    ½ tassi (120 ml) madala soolasisaldusega köögiviljapuljongit (või vett)
    3 supilusikatäit soja- või TAMARI-kastet
    2 supilusikatäit riisiäädikat
    2 supilusikatäit vahtrasiirupit (või muud magusainet)
    ½ supilusikatäit seesamiõli
    1 teelusikatäis tšillikastet (valikuline)
    1 supilusikatäis maisi- või kartulitärklist

    Serveerimiseks:
    Keedetud valge või pruun riis (või Aasia nuudlid)
    Seesamiseemned
    Hakitud roheline sibul
    Punase paprika helbed


    Valmistamine:


    1. Kõigepealt pressi TOFU-d 15-20 minutit - mässi see puhta köögirätikusse ja aseta paksu panni ja/või mitme paksu raamatu alla.
    2. Samal ajal lõika brokoli suupärasteks õisikuteks, haki paprika ning haki peeneks küüslauk ja ingver.
    3. Seejärel lõika TOFU 2 cm kuubikuteks ja pane koos maisitärklise, soola, suitsupaprika ja musta pipraga korduvsuletavasse kilekotti. Raputa, et TOFU oleks hästi kaetud.

    4. Seejärel sega kõik ülaltoodud kastme koostisosad purgis kokku ja pane kõrvale.

    5. Kuumuta suur mittenakkuva kattega praepann (või wok-pann) õliga keskmisel-kõrgel kuumusel. Kui pann on kuum, lisa TOFU ühe kihina ja küpseta 6-8 minutit, keerates iga 1-2 minuti järel, et see igast küljest pruunistuks. Seejärel tõsta taldrikule.

    6. Lisa pannile veel õli, lisa brokkoli ja paprika ning prae paar minutit pidevalt segades (kuni pehmenenud ja krõbe).
    7. Seejärel lisa pannile hakitud küüslauk ja ingver ning prae minut aega segades. Vala peale kaste ja hauta madalal kuumusel, kuni see pakseneb. Paksema kastme saamiseks lisa veidi veega segatud maisitärklist. Lahjema kastme saamiseks lisa rohkem vett või puljongit. 8. Lõpuks eemalda tulelt, lisa TOFU ja sega korralikult läbi, et kõik ühtlaselt jaotuks. Nämma!

    Saagis: 4 portsjonit
    Retsept: elavegan.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login