Mehhiko pinto oa lisand

    135

    Soovitame seda tervislikku ja maitsvat ubarooga serveerida Mehhiko takode, enchiladade, tortillakrõpsude jms kõrvale.


    Koostisosad:


    2 tassi kuivatatud pinto ube
    8 tassi vett (ja vajadusel rohkem)
    1 sibul (pool viilutatud, pool kuubikuteks lõigatud)
    1 tl jahvatatud köömneid
    3/4 tl meresoola (ja vajadusel rohkem)
    1/2 tl kuivatatud pune
    Värskelt jahvatatud musta pipart
    2 supilusikatäit avokaadoõli
    2 küüslauguküünt, hakitud
    2 supilusikatäit värsket laimimahla (ja vajadusel rohkem)


    Valmistamine:


    1. Sorteeri ja loputa oad hoolikalt, eemaldades mustuse.
    2. Pane oad suurde potti. Lisa vesi, sibulaviilud, köömned, sool, pune ja paar näpuotsatäit pipart. Lase keema tõusta ja koori pinnale kerkiv vaht ära. Seejärel alanda kuumust ja hauta 1 tund. Kontrolli ube. Kui need pole veel täiesti pehmed, jätka keetmist, kontrollides iga 15 minuti järel, kuni need on pehmed. Vajadusel lisa veel vett.
    3. Aseta peene sõelaga kurn suure kausi kohale. Kurna oad läbi sõela. Pane vedelik kausis kõrvale.

    4. Kuumuta avokaadoõli suurel pannil keskmisel kuumusel. Lisa tükeldatud sibul ja küüslauk ning kuumuta aeg-ajalt segades 5 minutit (kuni need on pehmenenud ja poolläbipaistvad). Sega hulka oad ja alanda kuumust. Lisa ½ tassi ubadest järelejäänud vedelikku ja purusta oad kartulipudruga soovitud konsistentsini (vajadusel lisa ½ tassi kaupa ubadest vedelikku). Sujuvama konsistentsi saamiseks püreesta oad blenderis või köögikombainis. Lisa laimimahl. Maitsesta ja lisa vajadusel soola ja laimimahla.

    5. Serveeri lisandina. Säilita õhukindlas anumas külmkapis kuni 5 päeva.


    Saagis: 6-8 portsjonit
    Retsept: loveandlemons.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login