Kreeka köögi maitsetest inspireeritud salat, mis sobib ideaalselt lõuna- või õhtusöögiks!
Koostisosad:
Kana marineerimiseks:
1 supilusikatäis ekstra neitsioliiviõli (ja veel praadimiseks)
1 teelusikatäis kuivatatud või värsket pune
2 küüslauguküünt, hakitud
1 teelusikatäis sibulapulbrit
1 sidrun (mahlaga)
Sool
Värskelt jahvatatud pipar
450 g kanarinda
Salakastme jaoks:
1/4 tassi ekstra neitsioliiviõli
1/2 tassi palsamiäädikat
2 supilusikatäit mett
Sool
Värskelt jahvatatud pipar
Salati jaoks:
280 g beebispinatit
1 väike punane sibul, õhukeselt viilutatud
1/2 kurki, pikuti pooleks lõigatud ja viilutatud
100 g kivita KALAMATA oliive, pooleks lõigatud
1 tass (250 g) kuivatatud või värskeid viigimarju, hakitud
200 g fetajuustu, kuubikuteks lõigatud
Väike kimp värskeid piparmündilehti (umbes 1/3 tassi), hakitud
Valmistamine:
1. Marineeri kana: Suures kausis sega kokku oliiviõli, pune, küüslauk, sibulapulber, sidrunimahl ja näpuotsatäis soola ja pipart. Lõika kana horisontaalseteks ribadeks, lisa seejärel marinaadile ja sega, et see ühtlaselt katta oleks. Kata kinni ja pane vähemalt 4 tunniks (eelistatavalt üleöö) külmkappi.
2. Aseta suur pann keskmisele-kõrgele kuumusele ja kata õhukese kihi oliiviõliga. Kui õli on kuum, lisa kanatükid pannile, raputades iga tükiga üleliigne marinaad maha. Küpseta, kuni mõlemad pooled on hästi pruunistunud, umbes 5 minutit. Kui su pann on liiga väike, küpseta kana partiidena. Tõsta küpsetatud kana taldrikule ja lase sel jahtuda, kuni valmistad ette ülejäänud koostisosad ja salatikastme.
3. Valmista salatikaste: väikeses kausis sega kokku oliiviõli, palsamiäädikas, mesi, sool ja pipar (maitse järgi). Vispelda korralikult läbi.
4. Suures kausis või serveerimisnõus sega kokku spinat, kana, punane sibul, kurk, oliivid, viigimarjad, feta ja piparmünt. Vala kaste salati peale ja sega, et see oleks ühtlaselt kattuv.
Saagis: 6 portsjonit
Retsept: themediterraneandish.com
Only registered users can comment.
Register or Login