Serveeri kaerahelbepudru, jogurti või jäätisega!
Koostisosad:
10 kivita MEDJOOL datlit
3/4 tassi täisrasvast kaerapiima
1/4 tassi datlite leotamisest järelejäänud vett
1/2 tl vaniljeekstrakti
1/4 tl peensoola
Valmistamine:
1. Haki Medjool datlid ja pane kuumakindlasse kaussi. Vala peale keev vesi (kuni datlid on täielikult kaetud). Lase 10 minutit liguneda. See pehmendab datleid ja muudab need kergemini ühtlaseks pastaks purustatavaks.
2. Kurna vesi ja pane hilisemaks kõrvale. Pane leotatud datlid, kaerapiim, 1/4 tassi alleshoitud leotusveest, vaniljeekstrakt ja sool blenderisse. Blenderda suurel kiirusel, kuni segu on ühtlane ja kreemjas. Kui soovid vedelamat konsistentsi, lisa rohkem alleshoitud datlite leotusvett (lisa üks supilusikatäis korraga, iga kord uuesti blenderiga blenderdades).
3. Vala datlikarmelikaste tihedalt suletava kaanega purki. Säilita külmkapis kuni nädal. Kui kaste külmkapis pakseneb, sega see enne serveerimist lihtsalt läbi.
Saagis: 1 ½ tassi karamellikastet
Retsept: themediterraneandish.com
Only registered users can comment.
Register or Login