Koostisosad:
240 g / 1 tass väikest pastat (näiteks orzo) või metsikut/pruuni riisi
1 suur baklažaan
1 väike punane sibul, viilutatud
1 sellerivars, õhukeselt viilutatud
12 kirsstomatit, pooleks lõigatud
1 spl kapparit
1 spl männipähkleid
2 kuivatatud viigimarja, peeneks hakitud
30 ml / 2 spl oliiviõli
1 küüslauguküüs, peeneks riivitud
1 tl kuivatatud pune (või majoraani)
1 tl suitsupaprikat
soola ja pipart (maitse järgi)
15 ml / 1 spl palsamiäädikat
10 g hakitud peterselli, pune või basiilikulehti
pehme (vegan)juust (valikuline)
Valmistamine:
1. Keeda pasta või riis pakendil olevate juhiste järgi.
2. Kuumuta ahi 200°C-ni. Lõika baklažaani otsad ära ja lõika see pooleks, seejärel kaheksandikuks (pikuti).
3. Aseta viilutatud baklažaan küpsetusplaadile ja küpseta 10 minutit, seejärel keera ümber ja küpseta veel 10 minutit.
4. Seejärel lisa kandikule punase sibula viilud, seller, kirsstomatid, kapparid, männipähklid ja hakitud viigimarjad. Sega hulka oliiviõli ja hakitud küüslauk. Maitsesta kuivatatud ürtide, suitsupaprika ning soola ja pipraga. Pane tagasi ahju ja küpseta veel 20 minutit; sega poole peal korralikult läbi ja lisa palsamiäädikas.
5. Aseta keedetud riis või pasta suurele taldrikule, kata röstitud köögiviljadega. Puista peale värskeid ürte ja juustu.
Saagis: 2-4 portsjonit
Retsept: lazycatkitchen.com
Only registered users can comment.
Register or Login