Koostisosad:
Mung oa omleti jaoks:
1 tass (200 g) mung dal'i (poolitatud mung oad)
1/2 tl tavalist soola
3/4 tl KALA NAMAK soola (annab munale iseloomuliku maitse ja aroomi)
1/4 tl küüslaugupulbrit
1/4 tl sibulapulbrit
1/8 tl musta pipart
1/4 tl kurkumit
1 tl õli
1 - 1 ¼ tassi (240 - 300 ml) taimset piima, näiteks suhkrutamata mandlipiima, madala rasvasisaldusega kookospiima või india pähklipiima
Hommikusöögikartulite jaoks:
2 kartulit, kooritud ja lõigatud ½-sentimeetristeks kuubikuteks
1/2 sibulat, peeneks hakitud
3 küüslauguküünt, peeneks hakitud
1 tass (150 g) paprikat (punast või rohelist või mõlemat), peeneks hakitud
1/2 tl soola
1/2 tl kuivatatud tüümiani ja rosmariini (või värsket: 2 tl)
1/4 tl cayenne'i pipart
näpuotsatäis musta pipart
2 tl õli
Valikulised koostisosad:
1/2 tl küpsetuspulbrit (kohevuse saavutamiseks)
1-2 supilusikatäit tapiokitärklist (läätsede tekstuuri vähendamiseks)
Valmistamine:
1. Pese ja leota purustatud mungoa ube 3 tassis vees (üleöö või vähemalt 8 tundi).
2. Seejärel kurna vesi ja pane blenderisse. Lisa ka ülejäänud koostisosad ja 1 tass taimset piima. Blenderda minut, seejärel lase seista. Blenderda veel minut. Segu peaks olema sile ja kohev. Sõltuvalt soovitud omleti paksusest võid lisada veel 2-4 supilusikatäit taimset piima. Väga koheva omleti saamiseks lisa 1 teelusikatäis küpsetuspulbrit ja vahusta uuesti.
3. Kuumuta paksu põhjaga malm- või mittenakkuva pinnaga pann (keskmisel kuumusel). Kui kuum, nirista peale paar tilka õli ja määri see paberrätikuga laiali.
4. Lihtsa omleti valmistamiseks: vala kulbitäis (või 1/3 tassi) tainast ja laota see pannile. Kata pann kaanega ja küpseta 1-3 minutit. Täpne aeg sõltub pliidist, pannist ja taigna paksusest. Niipea kui servad on kuivad ja keskosa peaaegu kuiv, keera see ümber. Küpseta veel minut; serveeri kartulite või röstitud köögiviljadega.
5. Köögiviljaomleti valmistamiseks: Lisa pannile köögiviljad, näiteks õhukeselt viilutatud sibul, punane paprika jne. Lisa paar tilka õli ja küpseta minut. Lisa rohelised, näiteks peeneks hakitud spinat või värsked ürdid. Sega. Lisa piisavalt tainast, et köögiviljad oleksid kaetud. Kata pann kaanega ja küpseta 1-3 minutit. Seejärel keera omlett ümber ja küpseta veel 1-2 minutit. Võid lisada veidi veganjuustu. Serveeri kohe valitud kastme ja röstsaiaga.
6. Hommikusöögikartulite valmistamine: Pane kõik kartulipüree koostisosad ahjuvormi, välja arvatud õli. Seejärel nirista peale õli ja sega korralikult läbi, et see ühtlaselt jaotuks. Küpseta 205°C juures 25-35 minutit või kuni kartulid on pehmed.
7. Tainast, kaasa arvatud küpsetatud omlett, saab külmkapis hoida kuni 2 päeva (õhukindlas anumas). Muide, omletivõileiba saab teha ka ise: voldi omlett kokku ja pane see röstitud võileiva sisse koos hummuse, veganjuustu või muude lisanditega. Nämma!
Saagis: 4 portsjonit
Retsept: veganricha.com
Only registered users can comment.
Register or Login