Koostisosad:
1 punt sparglit (ainult pehmed osad, lõigatud 2-3 cm tükkideks)
1/2 tassi külmutatud herneid, sulatatud
Mõned peotäied salatit
2 redist, õhukeselt viilutatud
1/2 tassi murendatud fetajuustu
1/2 avokaadot, kivid eemaldatud, kuubikuteks lõigatud
1/4 tassi hakitud röstitud pistaatsiapähkleid
1/2 tassi ahjus röstitud kikerherneid
Värsked ürdid serveerimiseks (basiilik, piparmünt ja/või murulauk)
Meresool ja värskelt jahvatatud pipar
Kastme jaoks:
1/4 tassi värskeid basiilikulehti (või basiiliku- ja piparmündilehtede segu)
1 väike küüslauguküüs
1 supilusikatäis värsket sidrunimahla
1/2 tl sidrunikoort
1 supilusikatäis valget veiniäädikat
2 supilusikatäit ekstra neitsioliiviõli (või rohkem)
1/4 tl meresoola
Valmistamine:
1. Kuumuta suures potis soolatud vesi keema. Pane kauss külma veega kõrvale. Blanšeeri sparglit umbes 1 minut või kuni see on pehme, kuid veel erkroheline. Seejärel tõsta 1 minutiks jäävette; seejärel nõruta. Lase sparglil nõrguda. Seejärel tõsta kaussi koos hernestega.
2. Valmista salatikaste: Sega köögikombainis basiilik, küüslauk, sidrunimahl ja -koor, äädikas, oliiviõli ja sool. Maitsesta vastavalt soovile täiendavate maitseainetega. Võid lisada ka rohkem õli.
3. Vala pool kastmest kaussi koos spargli ja hernestega ning sega läbi. Maitsesta soola ja pipraga.
4. Laota salatilehed taldrikule, seejärel lisa spargli ja herneste segu, redis, feta, avokaado, pistaatsiapähklid, röstitud kikerherned ja ürdid. Nirista peale ülejäänud kaste. Soovi korral maitsesta veel soola ja pipraga.
Saagis: 4 portsjonit
Retsept: loveandlemons.com
Only registered users can comment.
Register or Login