Vegan kartulipannkoogid (pärmivabad)

    Need kartuli"leivad" on pärmi- ja piimavabad!
    Retsept sisaldab ka juhiseid leiva gluteenivaba versiooni valmistamiseks.


    Koostisosad:


    3 keskmist (või suurt) kartulit
    1 tass (120 g) jahu – võite kasutada tavalist universaalset jahu (kuid kui tainas on liiga kleepuv, peate lisama rohkem jahu); tavalise jahu võite asendada gluteenivaba seguga: kasutage 80 grammi kikerhernejahu ja 40 grammi tapiokijahu.
    1 tl küpsetuspulbrit
    1/2–3/4 tl soola
    1 näpuotsatäis jahvatatud muskaatpähklit
    1 supilusikatäis õli (ja veel praadimiseks)
    1/3 tassi hakitud rohelist sibulat


    Juhend:


    1. Keetke koorimata kartuleid soolases vees, kuni need on pehmed ja neid saab kahvliga kergesti läbi torgata. Seejärel kurnake vesi, laske kartulitel jahtuda, koorige ja purustage need.
    2. Seejärel lisage jahu, küpsetuspulber, sool, muskaatpähkel, õli ja roheline sibul. Segage kõigepealt lusikaga ja seejärel sõtkuge tainas kätega läbi. Tõenäoliselt pead lisama rohkem jahu, et tainas vähem kleepuks.

    3. Jaga tainas 6-8 osaks ja vormi neist pallid. Kui vormid 8 palli, on sinu „leiva” lamedapätsikesed väiksemad ja õhemad ning kui vormid 6, on need paksemad ja suuremad.

    4. Rulli iga pall kahe õlitatud küpsetuspaberi lehe vahel. Rulli 3–6 millimeetri paksuseks ringiks. Läbimõõt peaks olema umbes 14–15 sentimeetrit.

    5. Määri kergelt õliga suur mittenakkuv praepann ja aseta see keskmisele kuumusele. Eemalda esimeselt kartulipannkoogilt küpsetuspaberi pealmine kiht. Tõsta pannkook pannile, koorides ülejäänud paberikihi maha.

    6. Küpseta pannkooki keskmisel kuumusel umbes 2–4 minutit, seejärel keera ümber ja küpseta veel 1-2 minutit. Tõsta küpsenud pannkook taldrikule ja kata köögirätikuga. Samal ajal, kui üks pannkook küpseb, võid rullida teise tainapalli ja korrata kogu protsessi.

    7. Puista peale veel värskeid ürte. Nämma!


    MÄRKUSED: Küpseta kartuleid koorega!
    Muide, tainale võid lisada 2-3 purustatud küüslauguküünt – saad maitsvaid küüslaugumaitselisi kartuli"leibu".


    Saagis: 6-8 scones'i
    Retsept: elavegan.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login