Kikerhernehautis harissa piprakastmega

    Harissa pasta on vürtsikas kaste, mis pärineb Põhja-Aafrikast ja on valmistatud röstitud punastest tšillipipradest, oliiviõlist ja erinevatest vürtsidest.

    Koostisosad:


    330 g kirsstomateid, pooleks lõigatud
    1½ spl oliiviõli
    Sool, must pipar ja Itaalia maitseained (maitse järgi)
    1 keskmine sibul, hakitud
    4 küüslauguküünt, hakitud
    2 spl harissa pastat
    ½ tl suitsupaprikat
    ½ tl jahvatatud köömneid
    ½ tl küüslaugupulbrit
    2-3 spl toidupärmi (valikuline)
    1 purk (400 g) kikerherneid (kurna vedelik purgist välja)
    1 tass (240 ml) konserveeritud kookospiima
    60 g spinatit või lehtkapsast KALE


    Juhend:


    1. Laota kirsstomatid küpsetusplaadile või ahjuplaadile, nirista peale veidi oliiviõli, puista peale soola ja Itaalia maitseaineid. Sega korralikult läbi ja küpseta eelsoojendatud ahjus 180°C juures 25-30 minutit.
    2. Samal ajal koori ja haki sibul ja küüslauk. Kuumuta oliiviõli suurel paksupõhjalisel pannil keskmisel kuumusel.
    3. Kui sibul on kuum, prae seda 3-4 minutit. Seejärel lisa küüslauk ja prae minut (aeg-ajalt segades).

    4. Lisa ahjus röstitud tomatid, harissapasta, vürtsid ja kikerherned. Sega korralikult läbi.

    5. Hauta 1-2 minutit, seejärel sega hulka konserveeritud kookospiim, lase keema tõusta ja keeda keskmisel-madalal kuumusel, kuni see pakseneb.

    6. Lisa spinat ja hauta, kuni see on läbi soojenenud ja närtsinud (umbes 2 minutit), aeg-ajalt segades.

    7. Lõpuks eemalda tulelt ja serveeri kookospiimaga niristades.


    MÄRKUSED: Mahedama maitse saamiseks kasuta ainult ühte supilusikatäit harissapastat (või asenda tomatipastat). Vürtsikama maitse saamiseks kasuta rohkem harissapastat ja/või lisa tšilli, cayenne'i pipart või tšillihelbeid.
    Hautise konsistentsi reguleerimiseks: vedelama kikerhernehautise saamiseks lisa taimset piima. Paksema konsistentsi saamiseks hauta kauem, püreesta osa kikerherneid või lisa maisitärklise segu (1/2 supilusikatäit + vesi).


    Saagis: 4 portsjonit
    Retsept: elavegan.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login