Harissa pasta on vürtsikas kaste, mis pärineb Põhja-Aafrikast ja on valmistatud röstitud punastest tšillipipradest, oliiviõlist ja erinevatest vürtsidest.
Koostisosad:
330 g kirsstomateid, pooleks lõigatud
1½ spl oliiviõli
Sool, must pipar ja Itaalia maitseained (maitse järgi)
1 keskmine sibul, hakitud
4 küüslauguküünt, hakitud
2 spl harissa pastat
½ tl suitsupaprikat
½ tl jahvatatud köömneid
½ tl küüslaugupulbrit
2-3 spl toidupärmi (valikuline)
1 purk (400 g) kikerherneid (kurna vedelik purgist välja)
1 tass (240 ml) konserveeritud kookospiima
60 g spinatit või lehtkapsast KALE
Juhend:
1. Laota kirsstomatid küpsetusplaadile või ahjuplaadile, nirista peale veidi oliiviõli, puista peale soola ja Itaalia maitseaineid. Sega korralikult läbi ja küpseta eelsoojendatud ahjus 180°C juures 25-30 minutit.
2. Samal ajal koori ja haki sibul ja küüslauk. Kuumuta oliiviõli suurel paksupõhjalisel pannil keskmisel kuumusel.
3. Kui sibul on kuum, prae seda 3-4 minutit. Seejärel lisa küüslauk ja prae minut (aeg-ajalt segades).
4. Lisa ahjus röstitud tomatid, harissapasta, vürtsid ja kikerherned. Sega korralikult läbi.
5. Hauta 1-2 minutit, seejärel sega hulka konserveeritud kookospiim, lase keema tõusta ja keeda keskmisel-madalal kuumusel, kuni see pakseneb.
6. Lisa spinat ja hauta, kuni see on läbi soojenenud ja närtsinud (umbes 2 minutit), aeg-ajalt segades.
7. Lõpuks eemalda tulelt ja serveeri kookospiimaga niristades.
MÄRKUSED: Mahedama maitse saamiseks kasuta ainult ühte supilusikatäit harissapastat (või asenda tomatipastat). Vürtsikama maitse saamiseks kasuta rohkem harissapastat ja/või lisa tšilli, cayenne'i pipart või tšillihelbeid.
Hautise konsistentsi reguleerimiseks: vedelama kikerhernehautise saamiseks lisa taimset piima. Paksema konsistentsi saamiseks hauta kauem, püreesta osa kikerherneid või lisa maisitärklise segu (1/2 supilusikatäit + vesi).
Saagis: 4 portsjonit
Retsept: elavegan.com
Only registered users can comment.
Register or Login