Kreeka stiilis ahjus küpsetatud lõhe

    See on maitsev ahjus küpsetatud lõhe. Võite kasutada mis tahes ürte, mis teil on (roosa sibul, till, petersell, koriander...).
    Soovitame serveerida Kreeka salatiga!


    Koostisosad:


    Ekstra neitsioliiviõli
    1 sidrun (riivitud koor ja mahl)
    1–2 küüslauguküünt, peeneks hakitud
    2 tl Kreeka pune
    3 supilusikatäit hakitud värsket tilli (ja veel serveerimiseks)
    450 g lõhefileed
    Sool
    Must pipar
    Hakitud roheline sibul
    1 tass kirsstomateid


    Valmistamine:


    1. Asetage rest ahju keskele. Kuumutage ahi 200 °C-ni. Määrige ahjuvorm kergelt õliga.
    2. Valmistage Kreeka stiilis kaste: väikeses kausis segage sidrunimahl, pool sidrunikoort, küüslauk, pune, till ja piisavalt oliiviõli (umbes 1/3 tassi), et lõhe oleks rikkalikult kaetud.
    3. Nõrutage lõhe ja maitsestage mõlemalt poolt soola ja pipraga. Asetage ettevalmistatud ahjuvormi, puistake peale roheline sibul ja kirsstomatid. Vala peale ettevalmistatud Kreeka kaste.
    4. Küpseta eelsoojendatud ahjus umbes 8–15 minutit. Täpne küpsetusaeg sõltub kasutatava lõhe suurusest ja paksusest. Puista peale ülejäänud sidrunikoor ja till ning serveeri. Nämma!


    Saagis: 4 portsjonit
    Retsept: themediterraneandish.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login