Mehhiko avokaadosalat vegankastmega

    Toekas vegan avokaadosalat sobib suurepäraselt lõunasöögiks!
    Gluteenivaba, õlivaba.


    Koostis:


    1 väike sibul, hakitud
    1 keskmine punane paprika, tükeldatud
    1 väike roheline paprika, tükeldatud
    1 purk (400 g) musti ube, nõruta ja loputa jooksva vee all
    1 väike küps avokaado, viilutatud
    1 tass (180 g) tükeldatud kirsstomateid
    1 purk maisi

    Salatikastme jaoks:
    1 purk (400 g) valgeid ube, nõruta ja loputa jooksva vee all
    3 küüslauguküünt
    1-1 ¼ tassi (270 ml) taimset piima
    1 väike küps avokaado
    2 spl laimimahla
    1 spl sinepit
    Sool ja pipar
    Näputäis cayenne’i pipart (valikuline)

    Ettevalmistus:


    1. Valmista salatikaste. Püreesta blenderis või köögikombainis valged oad, küüslauguküüned, taimne piim, avokaado, laimimahl, sinep, sool, must pipar ja näpuotsatäis cayenne’i pipart (valikuline) ühtlaseks ja kreemjaks. Pane kõrvale.
    2. Lisa suurde kaussi tükeldatud paprika, sibul, tomatid, mustad oad, avokaado ja mais. Lisa osa kastet (teil jääb osa järgmiseks päevaks). Sega kõik kokku.
    3. Maitse ja lisa vajadusel soola, pipart ja laimimahla.

    4. Kaunista värskete ürtidega (nt petersell) ja serveeri. Ülejäänud kastet saad hoida külmkapis kuni 3 päeva – sobib suurepäraselt erinevate salatitega: pasta, kartul jne. Maitsev!


    Saagis: 4 portsjonit
    Retsept: elavegan.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login