Röstitud läätsed

    Ahjus röstitud pruunid läätsed on maitsev vahepala ja lihtne lisand salatitesse või suppidesse!


    Koostis:


    ¾ tassi (150 g) kuivi pruune läätsi (või 1 purk (400 g) konserveeritud läätsi, nõrutatud ja jooksva vee all loputatud)
    1 spl õli
    ½ tl küüslaugupulbrit
    ½ tl sibulapulbrit
    ½ tl jahvatatud suitsupaprikat
    ½ tl soola

    Ettevalmistus:


    1. Kui kasutate kuivi pruune läätsi, lugege kõiki samme järjekorras. Kui kasutate konserveeritud pruune läätsi, jätke neli esimest sammu vahele.
    2. Loputage ja nõrutage läätsed, et eemaldada mustus.
    3. Kuumuta pott vett (520 ml või 2 ¼ tassi vett) koos näputäie soola või köögiviljapuljongipulbriga keema.
    4. Lisa läätsed, alanda kuumust ja hauta kaaneta 20-25 minutit (kuni läätsed on pehmed, kuid säilitavad siiski oma kuju).
    5. Nõruta liigne vedelik ja patsuta läätsed puhta köögirätikuga kuivaks.
    6. Kuumuta ahi 190 kraadini ja vooderda ahjuplaat küpsetuspaberiga.
    7. Laota läätsed lehele, lisa õli ja maitseained ning sega, et läätsed oleksid ühtlaselt kaetud.
    8. Laota läätsed ühe kihina ahjuplaadile ja küpseta 15 minutit. Seejärel segage/pöörake ja pange 10-15 minutiks tagasi ahju – kuni see on krõbe.
    9. Jäta praetud läätsed toatemperatuurile jahtuma (jahtudes muutuvad nad krõbedamaks). Maitsev!


    Saagis: 4 portsjonit
    Retsept: elavegan.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login