Koostis:
1 suur kapsas
Ekstra neitsioliiviõli
1 ¼ teelusikatäit soola
1 tl värskelt jahvatatud musta pipart
Kastme jaoks:
1 tass värsket peterselli, otsad kärbitud
1 tass värsket koriandrit, otsad kärbitud
2 küüslauguküünt
1 tl hakitud koriandrit
1/4 tl punase pipra helbeid
1/2 tl hakitud magusat paprikat
1/2 tl hakitud ingverit
1/4 teelusikatäit soola
1 sidrun
1/3 tassi ekstra neitsioliiviõli
1/4 tassi kreeka pähkli poolikuid, hakitud
Ettevalmistus:
1. Kuumuta ahi 200°C-ni. Vooderda küpsetusplaat alumiiniumfooliumiga (määrige oliiviõliga) ja tõsta kõrvale.
2. Eemalda kapsast välimised lehed. Lõika kapsas 2-3 cm paksusteks viiludeks (ülevalt alla, läbi kapsa keskosa). Sul peaks olema 6-7 kapsa “praadi”.
3. Asetage iga kapsa "praad" ettevalmistatud ahjuplaadile. Pintselda kumbki pool oliiviõliga ning maitsesta ohtralt soola ja värskelt jahvatatud musta pipraga.
4. Küpseta kapsa “praade” 25 minutit. Keera need ettevaatlikult ümber ja küpseta veel 10 minutit (kuni kapsas on kõva, kuid pehme).
5. Valmista kaste: Püreesta köögikombainis petersell, värske koriander, küüslauk, jahvatatud koriander, punase pipra helbed, jahvatatud paprika, ingver, sool, sidrunikoor (ühest sidrunitäiest), sidrunimahl (poolelt sidrunist) ja ekstra neitsioliiviõli. Blenderda ühtlaseks, kuid tekstuuri peaks siiski nägema.
6. Maitse ja kui kõik on hästi, tõsta kaste kannu. Kui sidrunimaitse on liiga tugev, lisa näpuotsaga soola ja 1 supilusikatäis oliiviõli. Blenderda uuesti. Teisest küljest, kui sidrunimaitse on liiga nõrk, pigista sisse poole sidruni mahl. Kui arvad, et kaste on liiga paks, lisa 1 supilusikatäis korraga juurde oliiviõli, kuni saavutad soovitud konsistentsi.
7. Asetage väike kuiv pann keskmisele kuumusele. Lisa hakitud kreeka pähklid. Röstige aeg-ajalt segades 3–5 minutit, kuni see lõhnab. Pane kõrvale.
8. Kui kapsas on küpsenud, võta “praed” ahjust välja ja tõsta taldrikule. Valage valmis kaste "praadidele" (teil pole ilmselt kõike korraga vaja); puista peale röstitud kreeka pähklid. Maitsev!
Saagis: 6 portsjonit
Retsept: themediterraneandish.com
Only registered users can comment.
Register or Login