Porgandi rukola salat viigimarja, kitsejuustu ja avokaadoga

    Koostis:


    Porgandi jaoks:
    4 suurt porgandit (poolitatud vertikaalselt, varred/pealsed eemaldatud)
    1 spl avokaadoõli
    Värskelt jahvatatud sool ja pipar

    Salati jaoks:
    150 g rukolat
    ¾ tassi kuivatatud viigimarjapoolikuid
    ⅓ tassi kreeka pähkli poolikuid ja tükke
    ⅓ tassi murendatud kitsejuustu
    1 avokaado, viilutatud
    ½ tassi röstitud kikerherneid (valikuline)

    Salatikastme jaoks:
    ¼ tassi TAHINI (seesamipasta)
    2 spl värsket sidrunimahla
    1-2 tl puhast vahtrasiirupit
    ½ tl prantsuse DIJON sinepit
    ¼ tl küüslaugupulbrit
    2-3 supilusikatäit sooja vett (lahjendamiseks)
    ¼ teelusikatäit soola
    Värskelt jahvatatud must pipar


    Ettevalmistus:


    1. Aseta vertikaalselt lõigatud porgandid suurde kaussi või taldrikusse. Nirista peale avokaadoõli, seejärel maitsesta värskelt jahvatatud soola ja pipraga. Määri porgandid õliga tangide või puhaste kätega.
    2. Rösti porgandid ahjus küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil. Küpseta 200 kraadi juures 30 minutit (või pehmeks).
    3. Rösti kreeka pähklid kuival pannil keskmisel kuumusel, aeg-ajalt segades. Rösti, kuni pähklid on röstitud ja lõhnavad, umbes 5 minutit. Pane kõrvale.
    4. Valmistage kaste: kausis vahustage TAHINI, sidrunimahl, vahtrasiirup, sinep, küüslaugupulber, vesi (lisage 1 spl korraga, kuni saavutate soovitud konsistentsi) ning sool ja pipar. Pane kõrvale.
    5. Aseta sibulad suurele taldrikule (või suurde kaussi). Seejärel lisa mitmes kihis ülejäänud koostisosad: röstitud porgand, kuivatatud viigimarjapoolikud, röstitud kreeka pähklid, kitsejuust, avokaadoviilud ja röstitud kikerherned (kui kasutad).
    6. Nirista peale TAHINI kastet ning maitsesta värskelt jahvatatud soola ja pipraga. Jaga kausside vahel ja serveeri.


    Saagis: 6 portsjonit
    Retsept: ambitiouskitchen.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login