Prantsuse soolane pirukas spinati, kitsejuustu ja bataadiga

    Koostis:


    1 suur bataat, lõigatud ½-tollisteks viiludeks
    1 tl oliiviõli
    1 väike sibul, tükeldatud
    1 punane paprika (või tomat), tükeldatud
    1 pakk (150 g) spinatit
    1/4 teelusikatäit soola
    Värskelt jahvatatud must pipar
    6 suurt muna
    1/3 tassi magustamata mandlipiima
    1/4 teelusikatäit soola
    1/2 tassi murendatud kitse (või feta) juustu


    Söök:


    1. Kuumuta ahi 375 kraadini Fahrenheiti. Määri 9-tolline (23 cm) vedruvorm rasvaga. Laota põhjale õhukesed ümmargused bataadiviilud. Vajadusel võid osa viiludest pooleks lõigata (et ilusti külgedele ära mahuks). Määri bataat lisarasvaga. Küpseta 20 minutit. Seejärel eemaldage ahjust ja laske 5 minutit jahtuda. Hoidke ahi eelsoojendatud.


    2. Kuni bataat küpseb, valmista köögiviljad: lisa pannile oliiviõli ja kuumuta keskmisel kuumusel. Lisa sibul ja kuubikuteks lõigatud tomat (või paprika). Prae paar minutit. Seejärel lisa spinat ja prae veel minut aega (või kuni spinat on soe ja närbunud). Eemaldage kuumusest ja laske jahtuda.
    3. Klopi kausis lahti munad, mandlipiim, sool ja pipar.
    4. Vala spinatisegu küpsetatud bataadikoorele, seejärel tõsta peale munasegu. Seejärel puista peale murendatud kitsejuust; maitsesta veel soola ja pipraga.
    5. Küpseta 30-45 minutit. Lase koogil mõni minut jahtuda, enne kui lõikad selle 6 tükiks. Külmkapis võid säilitada 5-7 päeva (kaetud).


    Saagis: 6 tk
    Retsept: ambitiouskitchen.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login