Röstitud küüslaugu Tahini porgandikaste

    Soovitame serveerida kreekerite või röstitud prantsuse baguette'i viiludega!


    Koostis:


    Röstitud porgandite jaoks:
    450 g porgandit, pestud
    4 küüslauguküünt, kooritud
    1 spl ekstra neitsioliiviõli
    Värskelt jahvatatud sool ja pipar

    Levimiseks:
    ⅓ tassi TAHINI (seesamipasta)
    2 spl sidrunimahla
    ½ tl kaneeli
    ½ tl jahvatatud kurkumit
    ¼ teelusikatäit köömneid
    ¼ teelusikatäit soola
    Värskelt jahvatatud must pipar
    ¼ tassi röstitud pistaatsiapähklid
    ⅓ tassi vett (kui määre on liiga paks, võib vaja minna rohkem vett)

    Serveerimiseks:
    Tilk oliiviõli
    Tilk mett või granaatõunamelassi
    2 spl murendatud fetajuustu
    2 spl hakitud röstitud pistaatsiapähklit
    1 spl hakitud värsket peterselli


    Ettevalmistus:


    1. Kuumuta ahi 200°C-ni. Lõika porgandid mitmesentimeetristeks tükkideks.
    2. Asetage porgandid ja küüslauguküüned ahjuplaadile. Nirista 1 spl oliiviõliga; maitsesta soola ja pipraga. Viska kätega, seejärel rösti 30 minutit (või kuni porgandid on pehmed ja servad kuldpruunid).
    3. Asetage röstitud porgand ja küüslauk köögikombaini koos TAHINI, sidrunimahla, kaneeli, kurkumi, köömne, soola, pipra, pistaatsiapähklite ja veega. Töötle ühtlaseks, kraapides pooleldi protsessori küljed alla. Maitse ja maitsesta vajadusel lisamaitseainetega.
    4. Tõsta segu madalasse kaussi. Tee pinnale lusikaga madalad süvendid ja täida need lisanditega: tilk oliiviõli, murendatud fetajuust, hakitud pistaatsiapähklid, petersell ja tilk mett.


    Saagis: 4 portsjonit
    Retsept: ambitiouskitchen.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login