Soovitame serveerida kreekerite või röstitud prantsuse baguette'i viiludega!
Koostis:
Röstitud porgandite jaoks:
450 g porgandit, pestud
4 küüslauguküünt, kooritud
1 spl ekstra neitsioliiviõli
Värskelt jahvatatud sool ja pipar
Levimiseks:
⅓ tassi TAHINI (seesamipasta)
2 spl sidrunimahla
½ tl kaneeli
½ tl jahvatatud kurkumit
¼ teelusikatäit köömneid
¼ teelusikatäit soola
Värskelt jahvatatud must pipar
¼ tassi röstitud pistaatsiapähklid
⅓ tassi vett (kui määre on liiga paks, võib vaja minna rohkem vett)
Serveerimiseks:
Tilk oliiviõli
Tilk mett või granaatõunamelassi
2 spl murendatud fetajuustu
2 spl hakitud röstitud pistaatsiapähklit
1 spl hakitud värsket peterselli
Ettevalmistus:
1. Kuumuta ahi 200°C-ni. Lõika porgandid mitmesentimeetristeks tükkideks.
2. Asetage porgandid ja küüslauguküüned ahjuplaadile. Nirista 1 spl oliiviõliga; maitsesta soola ja pipraga. Viska kätega, seejärel rösti 30 minutit (või kuni porgandid on pehmed ja servad kuldpruunid).
3. Asetage röstitud porgand ja küüslauk köögikombaini koos TAHINI, sidrunimahla, kaneeli, kurkumi, köömne, soola, pipra, pistaatsiapähklite ja veega. Töötle ühtlaseks, kraapides pooleldi protsessori küljed alla. Maitse ja maitsesta vajadusel lisamaitseainetega.
4. Tõsta segu madalasse kaussi. Tee pinnale lusikaga madalad süvendid ja täida need lisanditega: tilk oliiviõli, murendatud fetajuust, hakitud pistaatsiapähklid, petersell ja tilk mett.
Saagis: 4 portsjonit
Retsept: ambitiouskitchen.com
Only registered users can comment.
Register or Login