Koostis:
12 ploomtomatit (munasuurused)
1 purk kikerherneid (soolata), nõruta ja loputa jooksva vee all
1 spl TAHINI (seesamipasta)
2 supilusikatäit india pähklivõid
1/4 tassi vett
2 supilusikatäit toitepärmi (rikastamata)
1 spl värskelt pressitud sidrunimahla
2 tl kollast sinepit
2 tl karripulbrit
1/2 tl musta soola KALA NAMAK (annab munale spetsiifilise maitse ja aroomi)
1/4 tl kurkumit
Jahvatatud paprika ja värske petersell (serveerimiseks)
Ettevalmistus:
1. Lõika tomatid pikuti pooleks, kühveldage viljaliha koos seemnetega välja (selles retseptis seda vaja ei lähe, küll aga saab suppide, kastmete jms valmistamiseks).
2. Aseta kõik ülejäänud koostisosad köögikombaini ja blenderda ühtlaseks ja kreemjaks. Protsessi kestus sõltub kikerherne tugevusest – selleks võib kuluda kuni 5 minutit.
3. Täida tomatid seguga – võid kasutada torukotti (või torukotti) või lihtsalt lusikat.
4. Maitsesta jahvatatud paprika ja hakitud peterselliga ning serveeri. Maitsev!
Saagis: 24 täidetud tomatipoolikut
Retsept: nourishingnirvana.com
Only registered users can comment.
Register or Login