Koostis:
6 tassi spinatit
1/2 punast või rohelist kapsast, tükeldatud
1 tass mikrorohelist
3/4 tassi külmutatud herneid, sulatatud
1 tass kirsstomateid, poolitatud või neljandikku
2 kurki, hakitud
3 redist, hakitud
1/4 tassi marineeritud punast sibulat VÕI väga õhukeseks viilutatud “toorest” punast sibulat
1/2 tassi rohelisi oliive, poolitatud
1 keskmine küps avokaado, tükeldatud
100 g murendatud feta- või kitsejuustu
1/4 tassi röstitud ja soolatud pistaatsiapähklid
1/4 tassi röstitud päevalilleseemneid
Sool ja värskelt jahvatatud must pipar
Salatikastme jaoks:
1/4 tassi värskelt pressitud sidrunimahla
1/4 tassi oliiviõli
1 küüslauguküüs, hakitud
1 tl prantsuse sinepit DIJON
1 tl mett või suhkrut
4 basiilikulehte, peeneks hakitud
Värskelt jahvatatud sool ja must pipar (maitse järgi)
Ettevalmistus:
1. Valmista salatikaste: vahusta väikeses kausis kõik ülaltoodud kastme ained (või võid kõik lihtsalt blenderis püreestada). Maitse ja kontrolli, kas midagi pole puudu. Lisa soola, pipart.
2. Pane spinat suurde kaussi ja nirista peale pool kastmest. Sega hoolikalt. Tõsta salat taldrikule (või jäta suurde kaussi). Laota kõik muud salati koostisosad roheliste peale. Maitsesta soola ja pipraga. Salatit serveerides pane selle kõrvale salatikaste, et külalised saaksid seda vastavalt vajadusele salati peale nirista. Maitsev!
Saagis: 6 portsjonit
Retsept: ambitiouskitchen.com
Only registered users can comment.
Register or Login