Air Fryer maguskartuli viilud

    Õhus praetud bataadiviilud on maitsev ja krõbe eelroog või lisand, mis sobib hästi erinevate pearoogadega.


    Koostis:


    2 keskmise suurusega (460 g) bataati, viilutatud
    1 ½ supilusikatäit oliiviõli (või avokaadoõli)
    1/2 tl küüslaugupulbrit
    1/2 tl sibulapulbrit
    1/2 tl jahvatatud paprikat
    1/2 tl soola (pluss rohkem maitse järgi)
    Must pipar ja tšillipulber (maitse järgi)
    Värske petersell (serveerimiseks)


    Ettevalmistus:


    1. Esmalt eelsoojendage õhkfritüür 190°C-ni. Vahepeal peske, kuivatage ja soovi korral koorige bataat.
    2. Seejärel lõika iga kartul pikuti pooleks. Aseta lame pool allapoole lõikelauale ja lõika 2-3 cm viiludeks.
    3. Valikuline samm krõbedamate kartuliviilude jaoks: Leota viile külmas vees 10-15 minutit, seejärel nõruta. Lisa 1 spl maisitärklist või kartulitärklist (see tekitab krõbeda kooriku).
    4. Tõsta viilud suurde kaussi, nirista peale õli ja maitseaineid ning viska ühtlaseks katteks.
    5. Asetage viilud ühe kihina fritüüri, jättes kiilude vahele ruumi. Ärge pange panni liiga täis – vajadusel korrake partiidena.
    6. Küpseta 15-18 minutit – kuni seest pehme ja väljast kergelt pruunikas (pooleldi ümber keerata). Soovitame serveerida dipikastmega (näiteks SRIRACHA, BBQ, TZATZIKI, guacamole jne). Nautige!


    Saagis: 2 portsjonit
    Retsept: elavegan.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login