Mandlijahust muffinid (gluteenivabad)

    Need mandlijahust muffinid on tervislik vahepala või magustoit.
    Gluteenivaba, munavaba, piimavaba.


    Koostis:


    3 tassi (340 g) mandlijahu
    1/2 tassi (60 g) tapiokijahu
    3 supilusikatäit (20 g) linaseemnejahu
    3 tl küpsetuspulbrit
    1/3 tassi (80 ml) vahtrasiirupit (või muud vedelat magusainet)
    1/3 tassi (80 ml) sulatatud kookosõli
    3/4 tassi (180 ml) mandli (või muud) piima (TÄHTIS: toatemperatuur, mitte külm!)
    2 tl vaniljeekstrakti

    Kui soovid magusamaid muffineid:
    1/2 tassi (100 g) rafineerimata roosuhkrut


    Ettevalmistus:


    1. Kuumuta ahi 180 °C-ni. Vooderda koogivormid määritud koogivooderdistega (12 koogikest). Pane kõrvale.
    2. Vahusta suures kausis kuivained: mandlijahu, tapiokijahu, linaseemnejahu, küpsetuspulber ja suhkur (kui soovid magusamat). Kui te toor-roosuhkrut ei lisa, ei ole koogikesed magusad. Nii et kui teile meeldivad koogikesed magusamaks, lisage suhkur selles etapis.
    3. Vahusta kõik kuivained omavahel.
    4. Lisa vedelad koostisosad: mandlipiim (toasoe, mitte külm!), vahtrasiirup, vaniljeekstrakt ja sulatatud kookosõli.
    5. Sega kummist spaatliga, kuni saad paksu koogitaigna.
    6. Täida iga koogikarp ühtlaselt taignaga, seejärel suru õrnalt peale viilutatud mandleid.
    7. Küpseta koogikesi 180°C juures 30 minutit – kuni pealt on kuldpruun ja koogikese keskele torgatud puidust varras tuleb puhtana välja.
    8. Lase koogikestel 5 minutit vormis jahtuda, seejärel jahuta restil 2 tundi – jahtudes koogikesed kõvastuvad. Tugevama tekstuuri saamiseks pane 2 tunniks külmkappi.


    Saagis: 12 koogikest
    Retsept: theconsciousplantkitchen.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login