Koostis:
Salatikastme jaoks:
2 suurt sidrunit (mahlaga)
1-2 suurt küüslauguküünt, hakitud
soola
Must pipar
Punased tšillihelbed
1/3 tassi ekstra neitsioliiviõli
Läätsesalati jaoks:
1 tass musti või rohelisi läätsi, loputatud
1 loorberileht
1 kurk, lõigatud suurteks tükkideks
1 punane paprika (värske või röstitud), tükeldatud
1 apelsini paprika, tükeldatud
Talisibul, hakitud
1/2 tassi hakitud värskeid peterselli lehti
1/2 tassi hakitud värskeid piparmündi lehti
Juhised:
1. Segage suures kausis sidrunimahl, küüslauk, näputäis soola ja pipart ning tšillihelbed. Nirista vahustades peale tilk oliiviõli. Klopi kõik kokku. Maitse ja vajadusel maitsesta (maitse järgi). Pane kõrvale.
2. Tõsta potti keskmisel-kõrgel kuumusel läätsed, loorberileht ja 3 tassi vett (või nii palju vett, et läätsed kataks vähemalt 2–3 cm). Kuumuta keemiseni, seejärel alanda kuumust ja kata. Küpseta 20-25 minutit või kuni läätsed on pehmed (kuid säilitavad siiski oma kuju ega ole pudrused). Kurna läbi peene sõela.
3. Vala soojad läätsed kastmega kaussi ja sega läbi. Tõsta mõneks minutiks kõrvale ja lase jahtuda.
4. Kui läätsed on veidi jahtunud (peavad olema soojad, aga mitte kuumad!), lisa kurk, (praetud) paprika, talisibul, petersell ja piparmünt. Sega õrnalt.
5. Maitsesta soovi korral täiendava maitseainega. Serveeri kohe või kata ja hoia külmkapis kuni 3 päeva.
Saagis: 6 portsjonit
Retsept: themediterraneandish.com
Only registered users can comment.
Register or Login