Prantsuse läätsesalat kurgi, paprika ja värskete ürtidega

    Koostis:


    Salatikastme jaoks:
    2 suurt sidrunit (mahlaga)
    1-2 suurt küüslauguküünt, hakitud
    soola
    Must pipar
    Punased tšillihelbed
    1/3 tassi ekstra neitsioliiviõli

    Läätsesalati jaoks:
    1 tass musti või rohelisi läätsi, loputatud
    1 loorberileht
    1 kurk, lõigatud suurteks tükkideks
    1 punane paprika (värske või röstitud), tükeldatud
    1 apelsini paprika, tükeldatud
    Talisibul, hakitud
    1/2 tassi hakitud värskeid peterselli lehti
    1/2 tassi hakitud värskeid piparmündi lehti


    Juhised:


    1. Segage suures kausis sidrunimahl, küüslauk, näputäis soola ja pipart ning tšillihelbed. Nirista vahustades peale tilk oliiviõli. Klopi kõik kokku. Maitse ja vajadusel maitsesta (maitse järgi). Pane kõrvale.
    2. Tõsta potti keskmisel-kõrgel kuumusel läätsed, loorberileht ja 3 tassi vett (või nii palju vett, et läätsed kataks vähemalt 2–3 cm). Kuumuta keemiseni, seejärel alanda kuumust ja kata. Küpseta 20-25 minutit või kuni läätsed on pehmed (kuid säilitavad siiski oma kuju ega ole pudrused). Kurna läbi peene sõela.
    3. Vala soojad läätsed kastmega kaussi ja sega läbi. Tõsta mõneks minutiks kõrvale ja lase jahtuda.
    4. Kui läätsed on veidi jahtunud (peavad olema soojad, aga mitte kuumad!), lisa kurk, (praetud) paprika, talisibul, petersell ja piparmünt. Sega õrnalt.

    5. Maitsesta soovi korral täiendava maitseainega. Serveeri kohe või kata ja hoia külmkapis kuni 3 päeva.


    Saagis: 6 portsjonit
    Retsept: themediterraneandish.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login