Kana ja köögiviljasupp

    Koostis:


    1 spl oliiviõli
    450 g kana rinnaliha
    soola
    Värskelt jahvatatud pipar
    3 porgandit, kooritud, tükeldatud
    3 sellerivart, tükeldatud
    2 kartulit, tükeldatud
    1 sibul, hakitud
    1 loorberileht
    1 tl kuivatatud tüümiani
    1/2 tl oreganot
    1/4 tl punase pipra helbeid (või rohkem maitse järgi)
    3 küüslauguküünt
    1 purk (400 g) peeneks hakitud tomateid
    1 väike suvikõrvits, tükeldatud
    8 tassi kanapuljongit
    1/2 tassi hakitud peterselli


    Ettevalmistus:


    1. Kuumuta suures potis 1 spl oliiviõli. Maitsesta kana suure näpuotsatäie soola ja värskelt jahvatatud musta pipraga. Seejärel lisage see potti.
    2. Küpseta kana ühelt poolt 12 minutit, kuni see on kuldpruun. Seejärel keerake see ümber ja küpseta veel 8-12 minutit (kuni pruunistumiseni). Kui kardad, et kanatükid küpsedes kõrbema lähevad, võid lisada tilga puljongit ja tükid panni põhjast ära kraapida.
    3. Eemalda kana, tõsta taldrikule ja tõsta kõrvale.
    4. Lisa potti porgand, seller, sibul ja kartul. Sega, et tükid poti põhjast üles kraapida. Vajadusel võid lisada puljongit (see aitab potti kraapida). Lisa loorberileht, kuivatatud tüümian, pune ja punase pipra helbed. Maitsesta suure näpuotsatäie soola ja värskelt jahvatatud pipraga. Sega läbi ja jäta segamatult umbes 15 minutiks küpsema. Lisa küüslauk. Sega ja küpseta veel 5 minutit.
    5. Lisa tomatikonserv, suvikõrvits ja kanapuljong ning keeda umbes 15-20 minutit (kuni kartulid on pehmed). Kuni kartulid on pehmed, tükelda kana ja lisa potti.
    6. Kaunista hakitud peterselliga ja serveeri. Maitsev!


    Saagis: 6 portsjonit
    Retsept: themediterraneandish.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login