Koostis:
170 g spagette
2 spl ekstra neitsioliiviõli
1 küüslauguküüs, õhukeselt viilutatud
200 g HALLOUMI juustu, tükeldatud
2 munakollast
60 g parmesani juustu
1 tass (250 ml) spageti keetmisest järele jäänud vett
½ tassi (70 g) külmutatud herneid
värsket peterselli (serveerimiseks)
Ettevalmistus:
1. Kuumuta suur pott vett keema. Lisa ohtralt soola ja lisa pasta. Küpseta umbes 8 minutit (kuni see on küpsenud, kuid siiski kõva – al dente).
2. Pasta keemise ajal kuumuta suurel paksupõhjalisel pannil õli. Lisa õhukeseks viilutatud küüslauk ja küpseta sageli segades, kuni küüslauk hakkab pruunistuma.
3. Eemalda küüslauk ettevaatlikult kahvliga. Seejärel lisa pannile kuubikuteks lõigatud HALLOUMI.
4. Prae HALLOUMI kuubikuid mõni minut sageli segades (kuni need on vähemalt ühelt poolt kergelt pruunistunud kuni kuldpruunini).
5. VÄGA TÄHTIS: Kui pasta on keedetud, eemaldage potist vähemalt üks tass pastavett ja pange hilisemaks kasutamiseks kõrvale. Tühjendage liigne vesi.
6. Lisa kuumad spagetid koos HALLOUMIga pannile ja sega läbi. Keera kuumus maha, kuid jäta pann pliidile.
7. Sega ⅔ juustust munakollaste hulka. Lisa paar tilka kuuma pastavett (mille panid varem kõrvale) ja vahusta munakollastega.
8. Vala munasegu pannile. Segamiseks kasutage silikoonlabidat või puulusikat, et spagetid oleksid munaseguga kaetud.
9. Lisa vahukulbide kaupa reserveeritud pastavett, kuni kaste on kreemjas ja katab spagetid.
10. Lisa külmutatud herned ja sega läbi.
11. Lisa ülejäänud juust, kaunista peterselliga ja serveeri. Maitsev!
Saagis: 2 portsjonit
Retsept: heynutritionlady.com
Only registered users can comment.
Register or Login