See on vegan salat spargli ja sidruni-oliiviõli kastmega!
Koostis:
1 hunnik sparglit
3 peotäit lehtköögivilju valikuliselt
½ kurki, tükeldatud
Talisibul, hakitud
1 avokaado, tükeldatud
3-4 redist, hakitud
2 supilusikatäit erinevaid seemneid (päevalill, kõrvits jne)
Salatikastme jaoks:
5 supilusikatäit (30 ml) oliiviõli
½ sidruni (pressitud mahl)
2 spl vahtrasiirupit
1 tl prantsuse sinepit DIJON
näputäis soola
Ettevalmistus:
1. Kuumuta ahi 180°C-ni.
2. Lõika iga spargel kolmeks osaks, eemalda otsad.
3. Aseta spargel küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Nirista peale 1 tl oliiviõli ja näpuotsatäis soola. Küpseta ahjus umbes 20 minutit.
4. Samal ajal sega suures kausis kõik muud salati koostisosad.
5. Kui spargel on pehme, lisa see salatikaussi.
6. Valmista salatikaste: vahusta väikeses klaaspurgis oliiviõli, sidrunimahl, vahtrasiirup, DIJON sinep ja sool.
7. Maitse ja vajadusel lisa veel soola.
8. Valage soovitud kogus kastet salatile ja segage.
Saagis: 2 portsjonit
Retsept: wholefoodsoulfoodkitchen.com
Only registered users can comment.
Register or Login