Roheline salat kurgi, redise ja avokaadoga

    See on vegan salat spargli ja sidruni-oliiviõli kastmega!


    Koostis:


    1 hunnik sparglit
    3 peotäit lehtköögivilju valikuliselt
    ½ kurki, tükeldatud
    Talisibul, hakitud
    1 avokaado, tükeldatud
    3-4 redist, hakitud
    2 supilusikatäit erinevaid seemneid (päevalill, kõrvits jne)

    Salatikastme jaoks:
    5 supilusikatäit (30 ml) oliiviõli
    ½ sidruni (pressitud mahl)
    2 spl vahtrasiirupit
    1 tl prantsuse sinepit DIJON
    näputäis soola


    Ettevalmistus:


    1. Kuumuta ahi 180°C-ni.
    2. Lõika iga spargel kolmeks osaks, eemalda otsad.
    3. Aseta spargel küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Nirista peale 1 tl oliiviõli ja näpuotsatäis soola. Küpseta ahjus umbes 20 minutit.
    4. Samal ajal sega suures kausis kõik muud salati koostisosad.
    5. Kui spargel on pehme, lisa see salatikaussi.
    6. Valmista salatikaste: vahusta väikeses klaaspurgis oliiviõli, sidrunimahl, vahtrasiirup, DIJON sinep ja sool.
    7. Maitse ja vajadusel lisa veel soola.
    8. Valage soovitud kogus kastet salatile ja segage.


    Saagis: 2 portsjonit
    Retsept: wholefoodsoulfoodkitchen.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login