Ahjus röstitud lillkapsas tahinikastmega on lihtne ja tervislik lisand, mis sobib hästi erinevate pearoogade kõrvale.
Koostis:
Lillkapsa jaoks:
1 keskmine lillkapsas
1 spl ekstra neitsioliiviõli
1 spl sidrunimahla
soola ja pipart
TAHINI kastme jaoks:
¼ tassi TAHINI (seesamipasta - eelistatavalt õhem konsistents)
1 spl oliiviõli
2 spl sidrunimahla
1 küüslauguküüs, hakitud
3 spl vett
soola ja pipart (maitse järgi)
Teenimiseks:
2 supilusikatäit kapparid
Petersell
Juhised:
1. Kuumuta ahi 225°C-ni ja aseta paar küpsetusplaati ahju eelsoojenema.
2. Jaga lillkapsas õisikuteks. Asetage need kaussi ja segage 1 spl oliiviõli ja 1 spl sidrunimahlaga. Maitsesta ka soola ja pipraga.
3. Eemaldage kuumad küpsetusplaadid ahjust. Lisa peale lillkapsa õisikud (raputa ühtlaseks jaotumiseks).
4. Pane küpsetusplaadid koos lillkapsaga tagasi ahju. Küpseta umbes 20 minutit (kuni on kergelt pruunikas).
5. Samal ajal segage kokku ¼ tassi TAHINIt (seesamipastat), küüslauku, 2 spl sidrunimahla, 1 spl oliiviõli ja 3 supilusikatäit vett (või rohkem, kui teie TAHINI on üsna paks). Maitsesta soola ja pipraga.
6. Vala TAHINI kaste serveerimistaldrikule.
7. Tõsta röstitud lillkapsas ahjust välja ja tõsta serveerimisnõusse (TAHINI kastme peale).
8. Puista lillkapsa peale kapparid ja petersell.
Saagis: 6 portsjonit
Retsept: heynutritionlady.com
Only registered users can comment.
Register or Login