Proovige seda Aasiast inspireeritud krevettide ja riisi praepanni.
Segatud praadimine on Aasias populaarseks saanud toiduvalmistamisviis.
Selle meetodi puhul küpsetatakse koostisaineid vokkpannil pidevalt segades; kasutatakse väikest kogust väga kuuma õli.
Koostis:
450 g suuri kooritud krevette
1 tl soola
1/2 tl jahvatatud valget pipart
3 spl avokaadoõli
½ väikest sibulat, hakitud
Talisibul, hakitud
2 küüslauguküünt, hakitud
1/2 tl hakitud ingverit
200g külmutatud herneid ja porgandeid
3 muna, lahtiklopitud
650 g keedetud valget riisi
3 spl TAMARI sojakastet või COCONUT AMINOS kastet
2 tl röstitud seesamiõli
Juhised:
1. Maitsesta kausis krevetid soola ja pipraga. Pane kõrvale.
2. Kuumuta 2 spl avokaadoõli suurel vokkpannil keskmisel-kõrgel kuumusel. Lisa krevetid ühe kihina ja küpseta umbes 1-2 minutit, seejärel keera ümber ja küpseta veel 30 sekundit. Tõsta taldrikule.
3. Lisa pannile sibul, küüslauk ja ingver ning prae segades minut aega (kuni lõhnab).
4. Lisa külmutatud porgandid ja herned (ei pea sulatama) ning prae segades 1-2 minutit (kuni on läbi soojenenud).
5. Liigutage köögiviljad küljele, seejärel lisage lahtiklopitud munad ja küpseta, liigutades spaatlit aeglaselt panni äärtest keskkoha poole (kuni munad on panni põhjas hangunud, kuid pealt veel niisked (vahupuder).
6. Lisa pannile riis, krevetid, sojakaste ja seesamiõli. Küpseta pidevalt segades, kuni riis ja krevetid on läbi kuumutatud (umbes 2 minutit)
7. Enne serveerimist sega hulka hakitud talisibul. Maitsev!
Saagis: 6 portsjonit
Retsept: downshiftology.com
Only registered users can comment.
Register or Login