Kikerhernetükid

    Koostis:


    225 g brokoli õisikuid
    1 purk (400g) kikerherneid
    ½ (punane) sibul, hakitud
    2 küüslauguküünt, hakitud
    ½ tl soola
    Must pipar (maitse järgi)
    2 tl toitainepärmi
    ¼ tl suitsutatud paprikat
    45 g (1/2 tassi) kaerajahu (soovi korral gluteenivaba)
    ¾ tassi riivsaia (soovi korral gluteenivaba)


    Ettevalmistus:


    1. Nõruta vedelik kikerhernepurgist ja tõsta kõrvale (seda läheb hiljem vaja).
    2. Blanšeeri brokoliõisikud keevas soolaga maitsestatud vees (umbes 4 minutit). Kurnata.
    3. Aseta brokoli, kikerherned, sibul, küüslauk ja maitseained köögikombaini. Püreesta.
    4. Seejärel lisa kaerajahu. Blenderda uuesti (aga mitte liiga palju!) ühtlaseks massiks. Vajadusel kraabi köögikombaini küljed maha, kui segu sinna külge kleepub.
    5. Vormi segust kätega 16 pätsikest.
    6. Kasta iga pätsike esmalt kikerhernepurgi vedelikku, seejärel riivsaiasse (iga pätsi peaks olema igast küljest hästi kaetud).
    7. Määri küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaat vähese õliga (määrige ka pätsikesed - et need küpsemise ajal külge ei jääks).
    8. Küpseta neid 200 kraadini eelsoojendatud ahjus umbes 25 minutit (15 minuti pärast keera ümber).
    9. Serveeri oma lemmikkastmega. Maitsev!


    Saagis: 16 pihvi
    Retsept: elavegan.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login