Šokolaad maapähklivõi üleöö kaer

    180

    Koostis:


    Öökaera jaoks:
    ½ küpset banaani
    1-2 supilusikatäit (10-20 g) chia seemneid (täpne kogus sõltub sellest, kui paksu kaerahelbeid soovite)
    ½ tassi (45 g) valtsitud kaera
    ⅔ tassi (160 ml) taimset piima (nt mandel, kookos jne)

    Šokolaadisegu jaoks:
    1 ½ supilusikatäit (24 g) maapähklivõid
    2 ½ supilusikatäit (30 g) konserveeritud kookospiima
    8 g šokolaadi
    ½ tl vaniljeekstrakti (valikuline)
    näputäis soola (valikuline)
    Paar tilka stevia magusainet (valikuline)


    Ettevalmistus:


    1. Püreesta banaan kausis; seejärel viige see klaasnõusse. Lisa chia seemned, kaerahelbed ja taimne piim. Sega lusikaga korralikult läbi. Tõsta purk külmkappi.
    2. Asetage maapähklivõi, kookospiim ja šokolaad väikesesse kaussi ning sulatage mikrolaineahjus (30 sekundit). Koostisained võid sulatada ka auruga keeva vee kohal. Sega esmalt sulatatud segu, seejärel sega hulka vanilliekstrakt ja sool.
    3. Vala šokolaadisegu chia-kaera segule. Pange klaasnõu üleöö (või vähemalt 2 tunniks) külmkappi tagasi. Võite puistata maapähklitega. Maitsev!


    Saagis: 1 purk
    Retsept: elavegan.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login