Kreemjad võioad röstitud küüslauguleivaga

    Võioad päikesekuivatatud tomatite ja kookospiimaga – Toscana piirkonnast inspireeritud rammus hautis.
    Soovitame serveerida röstitud küüslauguleivaga!


    Koostis:


    1 spl oliiviõli
    1 sibul, hakitud
    4 küüslauguküünt, hakitud
    1 spl tomatipastat
    1 spl HARISSA pasta (võib asendada 2 spl tomatipastaga)
    2 tl Itaalia maitseainet
    1 tl jahvatatud köömneid
    ½ tassi (120 ml) kookospiima
    ½ tassi (120 ml) köögiviljapuljongit
    100 g päikesekuivatatud tomateid, tükeldatud
    1 purk (400 g) võiube, nõruta ja loputa jooksva vee all
    Punase pipra helbed, sool ja must pipar (maitse järgi)
    Serveerimiseks: leib, värske basiilik (või murulauk)


    Ettevalmistus:


    1. Haki esmalt sibul, küüslauk ja päikesekuivatatud tomatid.
    2. Seejärel kuumuta suurel pannil keskmisel kuumusel õli. Kui see on kuum, prae sibulat 3-4 minutit (või kuni see on pehme).
    3. Lisa küüslauk ja prae veel minut (või kuni lõhnamiseni).
    4. Sega hulka tomatipasta, HARISSA pasta ja maitseained. Prae üks minut.
    5. Sega hulka kookospiim, köögiviljapuljong ja päikesekuivatatud tomatid (tükeldatud).
    6. Hauta aeg-ajalt segades 5 minutit. Seejärel lisa oad ja hauta, kuni kaste on piisavalt paksenenud.
    7. Maitse ja maitsesta vajadusel lisamaitseainega.
    8. Soovitame serveerida koos röstitud küüslauguleivaga: lõika koorikleib paksudeks viiludeks. Nirista peale oliiviõli (või määri kergelt võiga saia mõlemalt poolt). Prae pannil, kuni leib on krõbe ja kergelt pruunikas. Hõõru pool küüslauguküünt röstitud saiaviilule ja tõsta peale hautatud võioad. Kaunista värske basiiliku (ja/või murulaugu), musta pipra ja punase pipra helvestega. Maitsev!


    Saagis: 2 portsjonit
    Retsept: elavegan.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login