Tai kookose- ja kõrvitsasupp

    Koostis:


    2 spl taimeõli (või muud teie valitud õli)
    1 sibul, hakitud
    2 küüslauguküünt, hakitud
    3 spl Tai vürtsikat punast karripastat
    1,8 kg võipähklit või kõrvitsat – kooritud, seemnetest puhastatud, seejärel hakitud 3 cm tükkideks
    625 ml madala soolasisaldusega köögivilja- või kanapuljongit
    400 ml (1 purk) kookospiima, täisrasvane
    1 sl kalakastet (võite asendada sojakastmega)

    Täiendavad koostisosad (valikuline):
    Cayenne'i pipar, peeneks hakitud
    Värsked koriandri lehed
    Roti leib


    Ettevalmistus:


    1. Kuumuta õli suures potis keskmisel kuumusel. Lisa sibul ja küüslauk ning küpseta 2 minutit (kuni need on pehmenenud).
    2. Lisa karripasta ja hauta 2 minutit.
    3. Lisa tükeldatud kõrvits ja sega umbes 2 minutit (et see kataks hautise maitsega).
    4. Tõsta 1/4 tassi kookospiimast hilisemaks (serveerimiseks) kõrvale. Nüüd lisa potti puljong, ülejäänud kookospiim ja kalakaste. Kuumuta keemiseni, seejärel alanda kuumust keskmisele ja hauta 8 minutit (kuni kõrvits on pehme).
    5. Püreesta blenderiga ühtlaseks massiks.
    6. Serveeri koos valitud lisanditega. Nautige!


    Saagis: 5 portsjonit
    Retsept: recepttineats.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login