Koostis:
2 spl taimeõli (või muud teie valitud õli)
1 sibul, hakitud
2 küüslauguküünt, hakitud
3 spl Tai vürtsikat punast karripastat
1,8 kg võipähklit või kõrvitsat – kooritud, seemnetest puhastatud, seejärel hakitud 3 cm tükkideks
625 ml madala soolasisaldusega köögivilja- või kanapuljongit
400 ml (1 purk) kookospiima, täisrasvane
1 sl kalakastet (võite asendada sojakastmega)
Täiendavad koostisosad (valikuline):
Cayenne'i pipar, peeneks hakitud
Värsked koriandri lehed
Roti leib
Ettevalmistus:
1. Kuumuta õli suures potis keskmisel kuumusel. Lisa sibul ja küüslauk ning küpseta 2 minutit (kuni need on pehmenenud).
2. Lisa karripasta ja hauta 2 minutit.
3. Lisa tükeldatud kõrvits ja sega umbes 2 minutit (et see kataks hautise maitsega).
4. Tõsta 1/4 tassi kookospiimast hilisemaks (serveerimiseks) kõrvale. Nüüd lisa potti puljong, ülejäänud kookospiim ja kalakaste. Kuumuta keemiseni, seejärel alanda kuumust keskmisele ja hauta 8 minutit (kuni kõrvits on pehme).
5. Püreesta blenderiga ühtlaseks massiks.
6. Serveeri koos valitud lisanditega. Nautige!
Saagis: 5 portsjonit
Retsept: recepttineats.com
Only registered users can comment.
Register or Login