Vaarikamoosibatoonid

    100

    Koostis:


    125 g võid, sulatatud
    100 g pruuni suhkrut
    1 suur muna
    225 g jahu (tavaline/universaalne)
    135 g valtsitud kaerahelbeid (mitte kiirküpsetatav)
    ½ tl küpsetuspulbrit
    Näputäis soola
    300g vaarikamoosi (või muud teie valitud moosi)


    Juhised:


    1. Kuumuta ahi 200°C-ni. Määri 20cm metallist ahjuvorm võiga, seejärel vooderda küpsetuspaberiga (jäta veidi üleulatust - paberi äärtest kinni hoides saad küpsenud batoonid välja tõsta).
    2. Sulata või mikrolaineahjukindlas kausis. Seejärel sega juurde suhkur (sega kuni tükkideta). Klopi sisse muna ja sega korralikult läbi. Seejärel lisa jahu, kaerahelbed, küpsetuspulber ja sool – sega, kuni segu on ühtlane ja jahu pole enam näha.
    3. Laota 1 ½ tassi seda segu ettevalmistatud küpsetusvormi ja suru kätega alla. Seejärel määri laiali moosikiht (kui moos on liiga paks, soojenda see enne mikrolaineahjus). Ülejäänud segu murenda kätega moosikihi peale.
    4. Küpseta 30-35 minutit või kuni pealt on kuldpruun. Seejärel võta ahjust välja ja lase ahjuvormis täielikult jahtuda (umbes 2 tundi). Tõsta jahtunud segu küpsetuspaberi väljaulatuvate äärte abil ahjuvormist välja. Märkus: Sa saad jahtumist kiirendada, kui jätad batoonisegu 30 minutiks toatemperatuurile, seejärel veel 30 minutiks külmikusse.
    5. Lõika 16 ruuduks. Maitsev!


    Saagis: 16 ruutu
    Retsept: recepttineats.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login