Empanada dipikaste

    See on dipikaste, mis sobib hästi empanadade, köögiviljade jms.
    Empanada – täidisega küpsetis. Levinud Ladina-Ameerikas, Hispaanias, Portugalis ja Filipiinidel.


    Koostis:


    2 keskmist tomatit (kumbki 125 g), poolitatud, südamik
    2 küüslauguküünt, kooritud, mitte hakitud
    1 spl ekstra neitsioliiviõli
    1/8 tl jahvatatud köömneid
    1/8 tl jahvatatud Cayenne'i pipart
    1/8 tl valget suhkrut
    1/4 teelusikatäit soola
    1 ½ tl laimi- või sidrunimahla
    2 spl hakitud kevadsibulat

    Ettevalmistus:


    1. Kuumuta ahi 220°C-ni.
    2. Sega kausis tomatid ja küüslauk oliiviõliga. Seejärel aseta tomatid ahjuplaadile (lõikepool üleval) ja küpseta 20 minutit.
    3. Seejärel lisage lehele küüslauk. Küpseta veel 15 minutit (kuni tomatite servad on pruunistunud). Võta ahjust välja ja jäta plaadile jahtuma.
    4. Püreesta röstitud tomatid ja küüslauk blenderis koos kõigi ülejäänud koostisosadega (v.a. talisibul). Blenderda ühtlaseks massiks – umbes 5 sekundit. Seejärel lisa talisibul ja blenderda kuni peeneks hakitud.
    5. Serveeri seda kastet empanadade või maisikrõpsude, köögiviljapulkade, leivaga!


    Retsept: recepttineats.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login