See salat ühendab endas eredad Aasia maitsed ja mitmesugused tekstuurid.
Proovige järele – see on veelgi maitsvam, kui välja näeb!
Koostis:
3-4 nahata lõhefileed
¾ teelusikatäit soola ja pipart
1 spl õli
250 g poolitatud kirsstomateid
2 väikest või 1 suur kurk, viilutatud
1 suur avokaado, lõigatud 1,5 cm tükkideks
6 punast redist, viilutatud
150 g teie valitud salatit (6 suurt peotäit)
1 tass keedetud EDAMAME ube
Talisibul, hakitud
Aasia kastme jaoks:
2 spl sojakastet
2 ½ supilusikatäit riisiäädikat
1 spl seesamiõli (röstitud seesamiseemned)
3 spl oliiviõli (või muud neutraalse maitsega õli)
1 ½ tl suhkrut
2 tl värsket ingverit, riivitud
1 küüslauguküüs, hakitud
1/2 tl musta pipart
Ettevalmistus:
1. Aseta kastme ained purki ja raputa korralikult läbi.
2. Maitsesta lõhe mõlemad pooled soola ja pipraga.
3. Kuumuta õli mittenakkuval pannil keskmisel kuumusel.
4. Aseta lõhe “jalad üles” (st nahapool üleval) ja küpseta 3 minutit (või kuldpruuniks).
5. Pöörake ja küpsetage veel 2–3 minutit (või kuni see on teie maitse järgi keedetud).
6. Tõsta taldrikule ja lase 5 minutit jahtuda.
7. Asetage salat suurde kaussi. Nirista peale veidi kastet ja viska läbi.
8. Asetage lahtivõetud salat üksikutele taldrikutele. Tõsta peale lõhe, seejärel lisa tomat, kurk, avokaado, edamame oad ja redis.
9. Puista peale hakitud talisibul.
10. Enne serveerimist nirista ülejäänud kaste valmis salatile. Maitsev!
Saagis: 4 portsjonit
Retsept: recepttineats.com
Only registered users can comment.
Register or Login