Kreeka ahjukartul sidruni ja küüslauguga – suurepärane lisand, mis sobib hästi erinevate pearoogadega!
Koostis:
Vürtsid:
1 tl musta pipart
1 tl jahvatatud magusat paprikat
1 tl kuivatatud rosmariini
soola
Kartulite jaoks:
4 suurt kartulit, kooritud, pestud, viiludeks lõigatud
8 suurt küüslauguküünt, hakitud
4 spl ekstra neitsioliiviõli
1 sidrun (mahlaga)
1 ¼ tassi köögivilja- või kanapuljongit
1/2 tassi riivitud parmesani juustu
1 tass peterselli lehti, jämedalt hakitud
Juhised:
1. Kuumuta ahi 200°C-ni. Määri suur (23 x 33 cm) ahjuvorm õhukese kihi oliiviõliga.
2. Sega väikeses kausis sool, must pipar, paprika ja kuivatatud rosmariin.
3. Aseta kartuliviilud õliga määritud ahjuvormi ja puista peale maitseainesegu. Viska, et vürtsid jaotuks ühtlaselt.
4. Sega teises kausis hakitud küüslauk, oliiviõli, sidrunimahl ja köögivilja- (või kana-) puljong. Vala segu kartulitele.
5. Kata ahjuvorm fooliumiga ja küpseta 40 minutit.
6. Eemaldage kartulid ahjust, avage ja puistake üle parmesani juustuga. Pange kaaneta roog koos kartulitega tagasi ahju ja küpsetage, kuni kartulid on täielikult küpsed, kuldpruunid ja koorikuga (umbes 10–15 minutit).
7. Võta ahjust välja, puista peale värsket peterselli ja serveeri.
Saagis: 6 portsjonit
Retsept: themediterraneandish.com
Only registered users can comment.
Register or Login