Gyros on maitsvad kreeka "kebabid". Proovi vegan versiooni!
Koostis:
Täidise jaoks:
1 ½ supilusikatäit oliiviõli
1 sibul, hakitud
300 g seeni omal valikul (näiteks portobello)
2-3 küüslauguküünt, peeneks hakitud
3 tl "gyra" vürtsisegu (segu koostisosad on loetletud allpool)
¼ tassi (60 ml) köögiviljapuljongit
1 spl tomatipastat
3 spl soja- või TAMARI kastet
1 spl vahtrasiirupit (või datlisiirupit)
1 ½ tl äädikat
Gyro vürtsisegu jaoks:
1/2 tl oreganot, kuivatatud
1/2 tl jahvatatud magusat paprikat
1/4 tl tüümiani, kuivatatud
1/4 tl jahvatatud koriandrit
1/4 tl jahvatatud pipart
1/4 tl jahvatatud köömneid
1/4 tl sibulapulbrit
1/4 tl küüslaugupulbrit
1/4 tl majoraani, kuivatatud
1/4 teelusikatäit soola
1/8 tl tšillihelbeid
Muud koostisosad:
2-4 pita leiba (olenevalt nende suurusest)
1 väike salat
2-3 tomatit
1 kurk
Tzatziki kaste (saate seda teha kodus) või teie lemmikkaste
Värsked ürdid
Tootmine:
1. Haki sibul ja seened.
2. Kuumuta pannil oliiviõli ning prae sibulat ja seeni 3-5 minutit. Lisa küüslauk ja 3 tl "gyra" vürtsisegu. Prae veel minut aega.
3. Seejärel lisa köögiviljapuljong ja tomatipasta ning sega läbi. Segage ka sojakaste, vahtrasiirup ja äädikas.
4. Hauta paar minutit, seejärel keera kuumus maha.
5. Lisa pitaleivale vegan "gyra" täidis, omal valikul köögiviljad (salat, tomatid, kurgid...), tzatziki kastet ja värskeid ürte. Maitsev!
Saagis: 2 portsjonit
Retsept: elavegan.com
Only registered users can comment.
Register or Login