Vegansed „gyros“

    Gyros on maitsvad kreeka "kebabid". Proovi vegan versiooni!


    Koostis:


    Täidise jaoks:
    1 ½ supilusikatäit oliiviõli
    1 sibul, hakitud
    300 g seeni omal valikul (näiteks portobello)
    2-3 küüslauguküünt, peeneks hakitud
    3 tl "gyra" vürtsisegu (segu koostisosad on loetletud allpool)
    ¼ tassi (60 ml) köögiviljapuljongit
    1 spl tomatipastat
    3 spl soja- või TAMARI kastet
    1 spl vahtrasiirupit (või datlisiirupit)
    1 ½ tl äädikat

    Gyro vürtsisegu jaoks:
    1/2 tl oreganot, kuivatatud
    1/2 tl jahvatatud magusat paprikat
    1/4 tl tüümiani, kuivatatud
    1/4 tl jahvatatud koriandrit
    1/4 tl jahvatatud pipart
    1/4 tl jahvatatud köömneid
    1/4 tl sibulapulbrit
    1/4 tl küüslaugupulbrit
    1/4 tl majoraani, kuivatatud
    1/4 teelusikatäit soola
    1/8 tl tšillihelbeid


    Muud koostisosad:
    2-4 pita leiba (olenevalt nende suurusest)
    1 väike salat
    2-3 tomatit
    1 kurk
    Tzatziki kaste (saate seda teha kodus) või teie lemmikkaste
    Värsked ürdid

    Tootmine:


    1. Haki sibul ja seened.
    2. Kuumuta pannil oliiviõli ning prae sibulat ja seeni 3-5 minutit. Lisa küüslauk ja 3 tl "gyra" vürtsisegu. Prae veel minut aega.
    3. Seejärel lisa köögiviljapuljong ja tomatipasta ning sega läbi. Segage ka sojakaste, vahtrasiirup ja äädikas.
    4. Hauta paar minutit, seejärel keera kuumus maha.
    5. Lisa pitaleivale vegan "gyra" täidis, omal valikul köögiviljad (salat, tomatid, kurgid...), tzatziki kastet ja värskeid ürte. Maitsev!


    Saagis: 2 portsjonit
    Retsept: elavegan.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login