Riis kurkumi, küüslaugu ja köögiviljadega on suurepärane lisand, mis sobib hästi erinevate roogadega.
Koostis:
2 spl oliiviõli (või võid)
½ sibulat, peeneks hakitud
1 punane paprika, peeneks hakitud
6 küüslauguküünt, hakitud
2 spl värsket riivitud kurkumit (kandke kindaid, kuna kurkum muutub kollaseks)
1 tass kuumtöötlemata JASMINE või BASMATI valget riisi
½ tl soola (ja rohkem maitse järgi)
Värskelt jahvatatud must pipar
2 tassi vett või puljongit
1 tass külmutatud herneid ja porgandeid (külmutatud köögiviljade segu)
½ tassi peeneks hakitud värsket spinatit
Serveerimiseks:
värske hakitud koriander
Tootmine:
1. Loputage riis hästi ja asetage kõrvale.
2. Lisa potti või sügavale pannile oliiviõli ja kuumuta keskmisel kuumusel. Kui õli on kuum, lisa sibul ja paprika ning küpseta aeg-ajalt segades 3–5 minutit (kuni sibulad pehmenevad ja muutuvad kuldseks). Seejärel sega juurde küüslauk ja värskelt riivitud kurkum ning prae sageli segades veel minut aega (kuni lõhnab).
3. Segage 1 tass keetmata riisi, soola ja värskelt jahvatatud pipart. Hauta sageli segades 1 minut (kuni riis on hautiseguga ühtlaselt kaetud). Segage 2 tassi vett.
4. Lase riis keskmisel-kõrgel kuumusel keema, keeda 1 minut, seejärel kata kohe, alanda kuumus madalaks ja keeda 15-18 minutit (kuni riis on pehme ja kogu vedelik on imendunud). Tõsta tulelt, aja riis kahvliga kohevaks, sega hulka herned, porgandid ja spinat, seejärel kata kaanega ja lase riisil veel 10-15 minutit aurutada. Maitse ja lisa maitse järgi veel soola ja pipart. Puista üle koriandriga. Maitsev!
Saagis: 4 portsjonit
Retsept: ambitiouskitchen.com
Only registered users can comment.
Register or Login