Riis kurkumi, küüslaugu ja köögiviljadega

    Riis kurkumi, küüslaugu ja köögiviljadega on suurepärane lisand, mis sobib hästi erinevate roogadega.


    Koostis:


    2 spl oliiviõli (või võid)
    ½ sibulat, peeneks hakitud
    1 punane paprika, peeneks hakitud
    6 küüslauguküünt, hakitud
    2 spl värsket riivitud kurkumit (kandke kindaid, kuna kurkum muutub kollaseks)
    1 tass kuumtöötlemata JASMINE või BASMATI valget riisi
    ½ tl soola (ja rohkem maitse järgi)
    Värskelt jahvatatud must pipar
    2 tassi vett või puljongit
    1 tass külmutatud herneid ja porgandeid (külmutatud köögiviljade segu)
    ½ tassi peeneks hakitud värsket spinatit

    Serveerimiseks:
    värske hakitud koriander


    Tootmine:


    1. Loputage riis hästi ja asetage kõrvale.
    2. Lisa potti või sügavale pannile oliiviõli ja kuumuta keskmisel kuumusel. Kui õli on kuum, lisa sibul ja paprika ning küpseta aeg-ajalt segades 3–5 minutit (kuni sibulad pehmenevad ja muutuvad kuldseks). Seejärel sega juurde küüslauk ja värskelt riivitud kurkum ning prae sageli segades veel minut aega (kuni lõhnab).
    3. Segage 1 tass keetmata riisi, soola ja värskelt jahvatatud pipart. Hauta sageli segades 1 minut (kuni riis on hautiseguga ühtlaselt kaetud). Segage 2 tassi vett.
    4. Lase riis keskmisel-kõrgel kuumusel keema, keeda 1 minut, seejärel kata kohe, alanda kuumus madalaks ja keeda 15-18 minutit (kuni riis on pehme ja kogu vedelik on imendunud). Tõsta tulelt, aja riis kahvliga kohevaks, sega hulka herned, porgandid ja spinat, seejärel kata kaanega ja lase riisil veel 10-15 minutit aurutada. Maitse ja lisa maitse järgi veel soola ja pipart. Puista üle koriandriga. Maitsev!


    Saagis: 4 portsjonit
    Retsept: ambitiouskitchen.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login