Kana köögiviljade ja Aasia kastmega (Stir-Fry)

    Segatud praadimine on Aasias populaarseks saanud toiduvalmistamisviis.
    Nii segatakse koostisosi pidevalt ja küpsetatakse vokkpannil; kasutatakse väikest kogust väga kuuma õli.


    Koostis:


    Kastme jaoks:
    ¼ tassi kana puljongit
    ¼ tassi TAMARI sojakastet
    1 spl mett
    1 tl seesamiõli
    1 tl riisiäädikat (või õunasiidri äädikat)
    1 spl maisitärklist

    Kana jaoks:
    2 spl avokaadoõli
    450 g kana rinnaliha, lõigatud 2-3 cm tükkideks
    soola ja pipart (maitse järgi)
    1 punane paprika, puhastatud südamikust ja tükeldatud
    1 väike porgand, peeneks hakitud
    2 tassi (200 g) brokoliõisikuid, lõigatud hammustusesuurusteks tükkideks
    1 väike sibul, hakitud
    1 tl peeneks riivitud värsket ingverit
    4 küüslauguküünt, hakitud

    Tarvikud (valikuline):
    1 supilusikatäis seesamiseemneid
    Tükeldatud kevadsibul


    Tootmine:


    1. Sega väikeses kausis kokku kanapuljong, sojakaste, mesi, seesamiõli, riisiäädikas ja maisitärklis. Pane kõrvale.
    2. Lisa üks supilusikatäis õli suurele praepannile (või vokkpannile) (keskmisel kuumusel). Lisa kana ühtlase kihina. Maitsesta soola ja musta pipraga ning prae kergelt pruunikaks (umbes 4-5 minutit). Sega aeg-ajalt. Tõsta kana taldrikule.
    3. Eraldatud vedelikud pannile jättes lisa üks supilusikatäis õli. Lisa punane pipar, sibul, porgand ja spargelkapsas. Prae köögivilju, kuni need pehmenevad (umbes 3-4 minutit).
    4. Lisa kana koos hakitud ingveri ja küüslauguga tagasi pannile. Segage kõike 30 sekundit. Vala eelnevalt valmistatud kaste ja küpseta pidevalt segades veel 1-2 minutit (kuni kaste pakseneb).
    5. Serveeri sibula ja seesamiseemnetega (valikuline).


    Saagis: 4 portsjonit
    Retsept: downshiftology.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login