Koostis:
Baklažaani lihapallide jaoks:
2 tl oliiviõli
1 keskmine baklažaan, tükeldatud (umbes 3 tassi kuubikuteks lõigatud baklažaani)
meresool ja jahvatatud must pipar (maitse järgi)
½ tassi keedetud kikerherneid
¼ tassi mandlijahu
1 spl ZA'ATAR vürtsisegu
2 küüslauguküünt, kooritud ja hakitud
1/4 tassi hakitud peterselli
1-2 tl sidrunikoort
suur näputäis sidrunimahla
1/4 tassi vedelikku, mis on kurnatud kikerhernepurgist (tuntud ka kui kikerherne aquafaba)
2 viilu saia, röstitud ja jämedalt hakitud
Lehtkapsa (KALE) pestokastme jaoks:
½ tassi mandleid
2-3 küüslauguküünt, kooritud ja hakitud
1 tl sidrunikoort
3 tassi hakitud lehtkapsast (KALE)
suur näputäis sidrunimahla
soola ja pipart
⅓ tassi oliiviõli (võite vajada rohkem)
Tootmine:
1. Kuumuta ahi 180°C-ni. Vooderda suur ahjuplaat küpsetuspaberiga. Nirista veidi oliiviõli otse küpsetuspaberile ja määri kätega laiali. Asetage ettevalmistatud küpsetusplaat kõrvale.
2. Kuumuta oliiviõli suurel pannil keskmisel kuumusel. Lisa kuubikuteks lõigatud baklažaan ja küpseta, kuni kuubikud on igast küljest pehmed ja kuldsed (umbes 10 minutit). Maitsesta soola ja pipraga, tõsta tulelt ja tõsta kõrvale.
3. Püreesta köögikombainis kikerherned, mandlijahu, ZA'ATAR maitseaine, küüslauk, petersell, sidrunikoor, sidrunimahl ja kikerhernepurgi vedelik. Sega kuni moodustub ühtlane mass. Aseta ka praetud baklažaanid köögikombaini ja blenderda ühtlaseks massiks (võib jääda blenderdamata tükke). Lisa jämedalt hakitud röstsai ning sool-pipar (maitse järgi) köögikombaini. Blenderda uuesti köögikombainis, kuni saad ühtlase pastataolise segu (võib jääda veel purustamata tükke).
4. Vormi baklažaanisegust pallikesed (u 2 spl segu palli kohta). Aseta lihapallid kergelt määritud ahjuplaadile. Küpseta ahjus 25-28 minutit (keera neid poole küpsetusaja pealt).
5. Kale Pesto kastme valmistamine: Kõigepealt pese köögikombaini kauss ja terad. Seejärel lisa kaussi mandlid, küüslauk ja sidrunikoor. Vahusta segu, kuni mandlid on jämedalt hakitud. Aseta lehtkapsas, sidrunimahl, sool ja pipar köögikombaini. Sega kõik hästi läbi. Kalla blenderdades aeglaselt õli köögikombaini (kuni saad mõnusa pastalaadse konsistentsi). Võimalik, et peate kasutama rohkem õli, kui selles retseptis on näidatud. Kui olete saavutanud soovitud konsistentsi, võite maitse järgi lisada täiendavaid vürtse. Lao kastet kaetud anumas, mille peal on õhuke kiht õli (et värvi säiliks).
6. Serveeri soojad vegan baklažaani lihapallid pestokastme, peterselli, viilutatud tomatite ja sidrunikoorega. Maitsev!
Saagis: 4 portsjonit
Retsept: thefirstmess.com
Only registered users can comment.
Register or Login