Kuigi traditsiooniline pestokaste valmistatakse basiilikust, saab sarnast kastet valmistada ka teistest rohelistest, näiteks mangoldist või lehtkapsast.
Koostis:
2 spl röstitud seedermänni pähkleid või kreeka pähkleid
1 küüslauguküüs, purustatud
1 ½ tassi raketti (rukola)
½ supilusikatäit värsket laimi- või sidrunimahla
näputäis meresoola ja musta pipart (maitse järgi)
3-4 supilusikatäit ekstra neitsioliiviõli
½ tassi värskelt riivitud parmesani juustu
Tootmine:
1. Kuumuta ahi 180°C-ni.
2. Rösti pähklid fooliumiga kaetud ahjuplaadil (umbes 4-6 minutit), kuni need on lõhnavad ja kergelt pruunikad.
3. Haki röstitud pähklid jämedalt. Seejärel pane need koos küüslauguga köögikombaini ja haki korralikult.
4. Kraapige köögikombaini kausi küljed maha ja lisage rukola, sidrunimahl, sool ja pipar. Segades ühtlaseks, lisa aeglaselt oliiviõli.
5. Puista ja riivi parmesani juust; lisa maitse järgi veel vürtse.
6. Kasuta seda pestokastet oma lemmikviisil: maitsesta itaalia pastat, määri saiaviilule, võileibadele vms. Maitsev!
Retsept: peasandcrayons.com
Only registered users can comment.
Register or Login