Kreeka kikerhernesupp

    100

    See on Kreeka kikerherne- ja köögiviljasupp, mis on maitsestatud seesamipasta (tahini) ja värske tilliga.
    Seesamipasta annab sellele supile erilise tekstuuri ning värske till ja kuivatatud pune lisavad Vahemere maitset.


    Koostis:


    3 tassi kikerherneid, leotatud üleöö vees
    4 spl ekstra neitsioliiviõli
    1 sibul, hakitud
    1/2 tassi tükeldatud sellerit
    1 tass tükeldatud porgandit
    2 küüslauguküünt, hakitud
    8 tassi köögivilja- või kanapuljongit
    1 tl soola
    1 tl värskelt jahvatatud musta pipart
    2 spl tahini (seesamipasta)
    1/4 tassi värsket sidrunimahla
    1 tl kuivatatud pune
    2 spl peeneks hakitud värsket tilli, lisaks veel serveerimiseks
    Sidruniviilud, serveerimiseks


    Tootmine:


    1. Blanšeeri kikerherned: Nõruta üleöö leotatud kikerherned ja pane vees keema. Keeda 10 minutit, seejärel kurna ja tõsta kõrvale.
    2. Kuumuta suures potis keskmisel kuumusel 2 spl oliiviõli. Prae sibul helekuldseks, umbes 5-7 minutit. Lisa seller, porgand ja küüslauk ning küpseta veel 3 minutit.
    3. Lisa potti ka kikerherned ja köögiviljapuljong. Maitsesta soola ja pipraga. Kuumuta keemiseni, kata ja hauta tasasel tulel umbes 1 tund või kuni kikerherned on pehmed.
    4. Sega juurde ülejäänud oliiviõli ja tahini (seesamipasta). Keeda kaaneta 15-20 minutit, sageli segades (kuni supp veidi pakseneb).
    5. Tõsta 2 tassi suppi blenderisse ja püreesta ühtlaseks massiks. Tõsta püreestatud osa supist tagasi potti ja sega läbi. Lisa sidrunimahl, pune ja värske till. Keeda veel 2 minutit, seejärel eemalda tulelt.

    6. Vala supp kaussidesse ja kaunista värske tilli ja tilga oliiviõliga. Serveeri sidruniviiludega.


    Saagis: 8 portsjonit
    Retsept: themediterraneandish.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login