See on Kreeka kikerherne- ja köögiviljasupp, mis on maitsestatud seesamipasta (tahini) ja värske tilliga.
Seesamipasta annab sellele supile erilise tekstuuri ning värske till ja kuivatatud pune lisavad Vahemere maitset.
Koostis:
3 tassi kikerherneid, leotatud üleöö vees
4 spl ekstra neitsioliiviõli
1 sibul, hakitud
1/2 tassi tükeldatud sellerit
1 tass tükeldatud porgandit
2 küüslauguküünt, hakitud
8 tassi köögivilja- või kanapuljongit
1 tl soola
1 tl värskelt jahvatatud musta pipart
2 spl tahini (seesamipasta)
1/4 tassi värsket sidrunimahla
1 tl kuivatatud pune
2 spl peeneks hakitud värsket tilli, lisaks veel serveerimiseks
Sidruniviilud, serveerimiseks
Tootmine:
1. Blanšeeri kikerherned: Nõruta üleöö leotatud kikerherned ja pane vees keema. Keeda 10 minutit, seejärel kurna ja tõsta kõrvale.
2. Kuumuta suures potis keskmisel kuumusel 2 spl oliiviõli. Prae sibul helekuldseks, umbes 5-7 minutit. Lisa seller, porgand ja küüslauk ning küpseta veel 3 minutit.
3. Lisa potti ka kikerherned ja köögiviljapuljong. Maitsesta soola ja pipraga. Kuumuta keemiseni, kata ja hauta tasasel tulel umbes 1 tund või kuni kikerherned on pehmed.
4. Sega juurde ülejäänud oliiviõli ja tahini (seesamipasta). Keeda kaaneta 15-20 minutit, sageli segades (kuni supp veidi pakseneb).
5. Tõsta 2 tassi suppi blenderisse ja püreesta ühtlaseks massiks. Tõsta püreestatud osa supist tagasi potti ja sega läbi. Lisa sidrunimahl, pune ja värske till. Keeda veel 2 minutit, seejärel eemalda tulelt.
6. Vala supp kaussidesse ja kaunista värske tilli ja tilga oliiviõliga. Serveeri sidruniviiludega.
Saagis: 8 portsjonit
Retsept: themediterraneandish.com
Only registered users can comment.
Register or Login