Koostis:
Kastme jaoks:
1 tass hapukoort
2 tl värskelt pressitud sidrunimahla
1-2 tl hakitud värsket tilli
Meresool (maitse järgi)
Praadide jaoks:
2 keskmist suvikõrvitsat, riivitud (umbes 4 tassi)
3 suurt muna
1 väike sibul, hakitud
1 tass keedetud boliivia tuviherneid
3/4 tassi PANKO riivsaia
2 spl riivitud parmesani juustu
1/2 tl punase pipra helbeid
Peotäis värsket peterselli, peeneks hakitud
Meresool (maitse järgi)
Värskelt jahvatatud must pipar (maitse järgi)
3 spl oliiviõli (vajadusel rohkem)
Tootmine:
1. Valmista kaste: Sega väikeses kausis hapukoor, sidrunimahl ja till. Klopi kõik korralikult läbi. Maitsesta soolaga, kata kinni ja pane külmkappi.
2. Jätkake praadide küpsetamist. Esmalt aseta riivitud suvikõrvits puhtast riidest köögirätikusse. Pigista suvikõrvitsalt kogu liigne vedelik välja.
3. Murra munad sügavasse kaussi ja vahusta. Lisa suvikõrvits, sibul, keedetud boliivia tuvi, riivsai, juust, punase pipra helbed, petersell, sool ja pipar. Sega kõik läbi. Selle segu võid valmistada 2 tundi ette ja hoida kaetult külmkapis.
4. Lisa pannile õli ja kuumuta keskmisel kuumusel.
5. Lisa pannile umbes 1/4 tassi suvikõrvitsa segu (või 2-3 supilusikatäit, kui soovid väikseid praade). Suru ja silu steigi segu kahvliga ühtlaseks, moodustades tasase pätsi. Korrake neid samme ülejäänud seguga, kuid ärge pange liiga täis - tõenäoliselt peate küpsetama mitmes osas. Vajadusel lisa veel õli.
6. Prae kuldpruuniks – umbes 3–4 minutit, seejärel keera ümber ja prae uuesti kuldpruuniks (veel 3–4 minutit). Tõsta praed paberrätikuga vooderdatud nõusse nõrguma.
7. Serveeri praed koos eelnevalt valmistatud kastmega. Maitsev!
Saagis: 10 pihvi
Retsept: thespruceeats.com
Only registered users can comment.
Register or Login