Proovi seda ülilihtsat porgandikooki!
Koostis:
1/2 tassi ekstra neitsioliiviõli
1/2 tassi kreeka jogurtit
1/3 tassi piima
1/2 tassi mett
3 muna, toasoe
2 ¼ tassi täistera nisujahu
1 ½ tl küpsetuspulbrit
1/2 teelusikatäit soola
4 tl jahvatatud kaneeli
1/2 tl jahvatatud kardemoni
1/4 tl jahvatatud ingverit
2 tassi peeneks riivitud porgandit (kooritud või kooritud – umbes 2 suurt porgandit; võid tükeldada köögikombainiga).
6 MEDJOOLi kivideta datlit, peeneks hakitud (võid kasutada köögikombaini)
1/3 tassi hakitud kreeka pähkleid
tuhksuhkur, puistamiseks (valikuline)
Tootmine:
1. Kuumuta ahi 180°C-ni.
2. Vooderda 23 cm kandiline ahjuvorm küpsetuspaberiga (või määri korralikult oliiviõliga).
3. Vahusta suures kausis oliiviõli, jogurt, piim ja mesi. Lisa ükshaaval munad ja klopi ühtlaseks.
4. Eraldi kausis sega omavahel jahu, küpsetuspulber, sool ja maitseained.
5. Lisa "kuivad" koostisosad "märgadele" koostisosadele. Sega kõik hoolikalt puulusikaga läbi.
6. Sega ettevaatlikult hulka porgandid, datlid ja kreeka pähklid. Valage tainas ettevalmistatud ahjuvormi.
7. Küpseta eelkuumutatud ahjus 55-60 minutit. Koogi küpsemist saab kontrollida puust vardaga: koogi keskele torgatuna peaks varras kuivalt välja tulema, ilma taigna külge kleepumiseta. Eemaldage ahjust; Lase koogil ahjuvormi jahtuda.
8. Puista üle tuhksuhkruga (valikuline). Lõika 9 või 12 ruudukujuliseks tükiks. Maitsev!
Saagis: 12 kooki
Retsept: themediterraneandish.com
Only registered users can comment.
Register or Login