Kodune basiiliku pesto kaste

    Koostis:


    3 supilusikatäit piinia pähkleid (või ¼ tassi kreeka pähkleid)
    2 suurt küüslauguküünt
    2 tassi värsket basiilikut (ilma varteta)
    2 tassi spinatit (või tükeldatud lehtkapsast või lehtkapsast)
    ½ tl soola
    ¼ tl jahvatatud musta pipart
    ½ tassi ekstra neitsioliiviõli (võite kasutada rohkem, kui soovite ühtlasemat ja vedelamat kastet)
    ¼ tassi värskelt riivitud parmesani juustu (või toitainepärmi)


    Tootmine:


    1. Rösti pähklid: asetage pähklid väikesele kuivale pannile. Rösti madalal kuumusel panni sageli raputades, kuni pähklid on röstitud ja lõhnavad (umbes 4 minutit piiniapähklite ja 6–8 minutit kreeka pähklite puhul).
    2. Jahvata köögikombainis pähklid ja küüslauk.
    3. Lisa basiilik, spinat, sool ja pipar.
    4. Lisa vahustades aeglaselt oliiviõli. Blenderda ühtlaseks massiks (45-60 sekundit). Vajadusel kraapige köögikombaini kausi külgi alla.
    5. Lisa parmesani juust ja hõõru veel umbes 30 sekundit. Kui soovid lahjemat kastet, lisa rohkem õli. Kasutage koheselt või hoidke tihedalt külmkapis kuni 5 päeva (oluline on vältida kokkupuudet õhuga).


    Saagis: ¾ tassi pestokastet
    Retsept: wellplated.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login