Koostis:
3 supilusikatäit piinia pähkleid (või ¼ tassi kreeka pähkleid)
2 suurt küüslauguküünt
2 tassi värsket basiilikut (ilma varteta)
2 tassi spinatit (või tükeldatud lehtkapsast või lehtkapsast)
½ tl soola
¼ tl jahvatatud musta pipart
½ tassi ekstra neitsioliiviõli (võite kasutada rohkem, kui soovite ühtlasemat ja vedelamat kastet)
¼ tassi värskelt riivitud parmesani juustu (või toitainepärmi)
Tootmine:
1. Rösti pähklid: asetage pähklid väikesele kuivale pannile. Rösti madalal kuumusel panni sageli raputades, kuni pähklid on röstitud ja lõhnavad (umbes 4 minutit piiniapähklite ja 6–8 minutit kreeka pähklite puhul).
2. Jahvata köögikombainis pähklid ja küüslauk.
3. Lisa basiilik, spinat, sool ja pipar.
4. Lisa vahustades aeglaselt oliiviõli. Blenderda ühtlaseks massiks (45-60 sekundit). Vajadusel kraapige köögikombaini kausi külgi alla.
5. Lisa parmesani juust ja hõõru veel umbes 30 sekundit. Kui soovid lahjemat kastet, lisa rohkem õli. Kasutage koheselt või hoidke tihedalt külmkapis kuni 5 päeva (oluline on vältida kokkupuudet õhuga).
Saagis: ¾ tassi pestokastet
Retsept: wellplated.com
Only registered users can comment.
Register or Login