Enne selle tervisliku vahepala valmistamist leota kuivatatud aprikoose ja datleid soojas vees (umbes pool tundi), et need hiljem kergesti ühtlaseks massiks laguneksid.
Koostis:
150 g mandleid (~ 1 tass)
80 g kivideta datleid (½ tassi)
80 g kuivatatud aprikoose (½ tassi)
60 ml vett (¼ tassi)
125 g valtsitud kaerahelbeid (1½ tassi)
125 g mandlivõid (½ tassi)
1 tl jahvatatud ingverit
1 tl jahvatatud kaneeli
½ tl meresoola
Tootmine:
1. Kuumuta ahi 200°C-ni.
2. Vooderda 20 cm ahjuplaat, koogivorm või muu ahjuvorm küpsetuspaberiga.
3. Haki mandlid jämedalt (käsitsi või köögikombainis). Tõsta hakitud mandlid suurde kaussi.
4. Blenderda datlid ja aprikoosid köögikombainis koos veega. Püreesta, kuni alles on veel mõned väikesed puuviljatükid.
5. Lisa püreestatud puuvili kaussi koos mandlitega. Lisage ka kaerahelbed, mandlivõi, jahvatatud ingver, jahvatatud kaneel ja sool. Sega, kuni moodustub kleepuv pall.
6. Tõsta saadud segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile või vormi ja suru tugevalt ühtlaseks kihiks. Kui soovid, võid peale puistata lisaks mandleid ja kaerahelbeid.
7. Küpseta 20 minutit (või kuldseks). Lõika veel soojana 12 tükiks.
Saagis: 12 tk
Retsept: forkfulofplants.com
Only registered users can comment.
Register or Login