India baklažaani karri

    Brinjal bhaji on India vürtsidega maitsestatud baklažaanikarri.
    Soovitame serveerida riisi või saiaga!


    Koostis:


    2 keskmise suurusega baklažaani
    1 spl rapsiõli
    2 tl köömneid
    2 tl mustköömne seemneid
    2-3 cm tükk ingverit, peeneks hakitud
    1 peeneks hakitud roheline tšillipipar
    2 küüslauguküünt, peeneks hakitud
    1 sibul, hakitud
    1 tl jahvatatud suitsupaprikat
    1 tl jahvatatud koriandrit
    ½ tl kurkumit
    3 keskmist tomatit, tükeldatud (või 6 väikest)
    1 spl tomatipüree
    1/4 (60 ml) tassi vett
    Pool laimi (pigista mahl)


    Tootmine:


    1. Kuumuta ahi 200°C-ni. Lõika baklažaanid pikuti pooleks ja lõika viljaliha mitmest kohast sügavalt läbi. Ärge lihtsalt nahka lõigake, sest hiljem on viljaliha raske välja võtta.
    2. Pintselda lõikepoolt ½ supilusikatäie õliga, puista peale soola ja jahvatatud pipart. Aseta baklažaanipoolikud, lõikepool all, ahjuplaadile (vajadusel vooderda küpsetuspaberiga). Küpseta ahjus 30 minutit.
    3. Samal ajal kuumuta ülejäänud õli pannil (või vokkpannil) keskmisel kuumusel. Lisa köömned ja mustköömned ning prae kuni lõhnavad (umbes 2 minutit).
    4. Lisa pannile ingver ja tšillipipar ning prae veel 2 minutit. Seejärel lisa sibul ja küüslauk. Jätkake küpsetamist, kuni sibul hakkab pehmenema – selleks kulub 3-4 minutit.
    5. Lisa pannile jahvatatud vürtsid ja sega minut aega, kuni nende aroom levib. Seejärel lisa tükeldatud tomatid, tomatipasta ja vesi. Sega kõik korralikult läbi, lase keema tõusta, kata kaanega ja hauta, kuni baklažaanid on küpsed.
    6. Eemaldage küpsetatud baklažaanid ahjust. Koori baklažaani viljaliha lusikaga välja, eemaldades naha. Kontrolli, kas pannil hautatud tomatid on juba vedelaks muutunud ja lagunema hakanud. Kui jah, segage baklažaani viljaliha.
    7. Maitsesta soola, pipra ja maitse järgi laimimahlaga.


    Saagis: 2 portsjonit
    Retsept: forkfulofplants.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login