Maguskartuli supp kreeka jogurtiga

    Selle maitsva supi saladus on ahjus hästi röstitud köögiviljad.
    Maguskartuleid ja muid köögivilju röstitakse, kuni need hakkavad karamellistuma ja muutuvad kergelt pruuniks.


    Koostis:


    2 maguskartulit, tükeldatud
    3 suurt punast paprikat, südamikust puhastatud ja neljaks lõigatud
    1 punane sibul, kooritud ja neljaks lõigatud
    3 keskmise suurusega tomatit
    4 küüslauguküünt
    1/4 tassi ekstra neitsioliiviõli
    1/2 teelusikatäit soola
    3 tassi köögiviljapuljongit

    Serveerimiseks:
    Tavaline kreeka või taimne (vegan) jogurt
    Ekstra neitsioliiviõli
    Värske petersell, hakitud
    Paprikahelbed (valikuline)
    Krõbe leib


    Tootmine:


    1. Kuumuta ahi 220°C-ni (rest ahju keskosas). Vooderda ahjuplaat küpsetuspaberiga ja laota ühe ühtlase kihina bataat, paprika, punane sibul, tomatid ja küüslauguküüned. Nirista peale oliiviõli ja puista peale soola.
    2. Rösti köögivilju, kuni need on täiesti pehmed ja kergelt pruunistunud – umbes 35 minutit. Samal ajal kuumuta köögiviljapuljong.
    3. Pigista praetud küüslauguküüned. Lisades vähehaaval köögiviljapuljongit, püreesta praetud köögiviljad blenderiga ühtlaseks massiks.
    4. Valage supp kaussidesse ja valage iga kaussi peale tilk Kreeka jogurtit, oliiviõli ja hakitud peterselli. Võid lisada ka paprikahelbeid. Serveeri kooriku leivaga. Maitsev!


    Saagis: 4 portsjonit
    Retsept: themediterraneandish.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login