Röstitud brokoli feta juustu ja värskelt pressitud sidrunimahlaga

    Kõrgel temperatuuril põgusalt praetud brokkoli on seest äärmiselt pehme ning väljast krõbe ja pruunistunud.
    Pigistage värsket sidrunimahla, näpuotsatäis paprikahelbeid ja murendatud fetajuust annavad röstitud brokolile Vahemere maitse.
    Muidugi võid need lisandid vahele jätta ja nautida ülikrõbedat kõrgel temperatuuril praetud brokolit ilma lisanditeta!


    Koostis:


    Brokkoli (700 g)
    Ekstra neitsioliiviõli
    soola
    1/2 või 1 tl paprikahelbeid (valikuline)
    Sidrun (valikuline)
    Feta juust (valikuline)

    Tootmine:


    1. Kuumuta ahi 260°C-ni. Asetage suur küpsetusplaat ahju kuumenema.
    2. Lõika brokoli varre paks alumine osa ära. Kasutage habemenuga või teravat nuga, et koorida ära välimine kõvastunud kiht; Eemaldage ka lehed varre küljest. Lõika brokkoli pikuti ühesuurusteks tükkideks, jättes iga tüki põhja pika lameda varreosa, mis ahjus kenasti pruunistub ja krõbedaks.
    3. Aseta tükeldatud brokkoli suurde kaussi. Nirista peale nii palju õli, et brokolitükid kataks (umbes pool tassi). Lisage suur näputäis soola.
    4. Järgmised toimingud tuleb teha väga kiiresti (tagamaks, et küpsetusplaat jääks täiesti kuum). Kõigepealt võta tangid ja aseta brokkoli ahju kõrvale. Eemaldage küpsetusplaat ettevaatlikult ahjust ja asetage brokolitükid tangide abil ühe kihina plaadile (lõigatud pool all). Jätke üleliigne õli kaussi. Pange pann tagasi eelsoojendatud ahju.
    5. Küpseta 10 minutit, lõikepool all, kuni on kenasti pruunistunud. Pöörake ja küpseta veel umbes 5 minutit, kuni see on pruunistunud.
    6. Laota praetud brokkoli taldrikule. Puista peale veel veidi soola- ja piprahelbeid. Pigista sidrunimahl. Kaunista fetajuustuga (valikuline). Maitsev!


    Saagis: 4 portsjonit
    Retsept: themediterraneandish.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login