Koostis:
1 tass kikerhernejahu
1 tl sibulapulbrit
1 tl küüslaugupulbrit
¼ teelusikatäit India musta soola KALA NAMAK (iseloomuliku väävli aroomiga vulkaaniline sool – kasutatakse sageli munamaitse jäljendamiseks veganroogades).
¼ tl musta pipart
¾ tl soola (maitse järgi)
¼ tl jahvatatud kurkumit
1-2 supilusikatäit toitepärmi (valikuline)
1 tass vett
1 spl peeneks hakitud värsket piparmünti
3 supilusikatäit peeneks hakitud või riivitud ja nõrutatud suvikõrvitsa viljaliha (valikuline)
¼ väikest sibulat, peeneks hakitud
3 supilusikatäit värsket peterselli, peeneks hakitud
Tootmine:
1. Sega suures kausis kõik kuivained. Seejärel lisa vesi ja sega, kuni moodustub ühtlane tainas.
2. Lisa ürdid ja sibul (ja suvikõrvitsa viljaliha koos väljapressitud liigse vedelikuga – aga suvikõrvitsat pole vaja kasutada). Sega kõik võimalikult ühtlaseks.
3. Kuumuta mittenakkuva pann kõrgel kuumusel, seejärel alanda kuumust ja vala taigen nii, et moodustuks ümmargune omleti kuju. Laske kuumusel õhumulle tekitada ja kui servad on pruunistunud, keerake ümber ja küpsetage veel minut. Kuna selles retseptis ei kasutata õli, veenduge, et spaatel libiseb enne selle ümberpööramist kergelt kikerherneomleti alla. Kui ei, siis pole omlett piisavalt küpsenud ja on liiga vara seda ümber pöörata.
4. Korrake seda protsessi, kuni kogu tainas on ära kasutatud. Serveeri omlett soojalt. Serveerida võid omletti "mähitud" värskete köögiviljadega!
Saagis: 6 portsjonit
Retsept: plantbasedfolk.com
Only registered users can comment.
Register or Login