Baba ganoush on Lähis-Ida maitseaine, mis on valmistatud praetud baklažaanist, tahinist (seesamipasta), sidrunimahlast ja küüslaugust.
Soovitame seda serveerida Lähis-Ida roogadega või lihtsalt nautida seda maitseainet pitaleiva ja hakitud köögiviljadega.
Koostis:
2 keskmise suurusega baklažaani
¼ tassi tahini (seesamipasta)
3 spl värsket sidrunimahla
2 spl ekstra neitsioliiviõli
2 küüslauguküünt
½ tl meresoola
peeneks hakitud värske petersell
jahvatatud suitsupaprika
piprahelbed (valikuline)
Tootmine:
1. Kuumuta ahi 200 kraadini ja mässi baklažaanid fooliumisse. Küpseta ahjus 50-60 minutit (või kuni see on täiesti pehme). Võta ahjust välja ja tõsta kõrvale.
2. Kui baklažaanid on jahtunud, koorige nahk ja eemaldage kõik suured seemnete tükid. Aseta baklažaani viljaliha kurn kausi kohale ja lase 20 minutit seista, et liigne vesi ära voolaks.
3. Aseta baklažaani viljaliha, tahini (seesamipasta), sidrunimahl, oliiviõli, küüslauk ja sool köögikombaini ning blenderda ühtlaseks massiks.
4. Tõsta baba ganoush serveerimisnõusse ja puista peale petersell, jahvatatud suitsupaprika ja piprahelbed (kui kasutad).
Retsept: www.loveandlemons.com
Only registered users can comment.
Register or Login